Van Polen was in beeld bij WK-ganger: "Even sprake van geweest"

16 november 2022, 13:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal was nooit haalbaar voor Bram van Polen, maar de 37-jarige verdediger van PEC Zwolle had via een omweg alsnog kunnen uitgroeien tot international. Aan tafel bij het ESPN-programma Voetbalpraat legt Van Polen uit hoe dat zit.

Van Polen was in het verleden in beeld bij de nationale bond van Canada. "Ik heb ooit met de bondscoach gesproken", vertelt de routinier, zonder dat hij duidelijk maakt of hij het gesprek met de huidige bondscoach John Herdman of een voorganger heeft gevoerd. Van Polen heeft namelijk een vader die in Canada geboren is en over een dubbel paspoort beschikte.

"Daar is dus even sprake van geweest", vervolgt van Polen, die vertelt waarom hij uiteindelijk toch niet is uitgegroeid tot International van Canada. "Mijn vader heeft op een gegeven moment een keuze moeten maken en alleen zijn Nederlandse paspoort gehouden. Toen werd het een heel moeilijk verhaal voor mij."

Als Van Polen daadwerkelijk was uitgekomen voor Canada en nog steeds was uitgekomen voor de nationale ploeg, dan had hij volgende week woensdag zijn debuut kunnen maken op het WK. Canada neemt het dan namelijk op tegen België. De Canadezen treffen in de groepsfase ook Kroatië (27 november) en Marokko (1 december).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen