Varane reageert op Ronaldo-interview: "Probeer erbuiten te blijven"

16 november 2022, 17:15   Bijgewerkt: 16 november 2022, 17:29

De uitspraken die Cristiano Ronaldo deed in een interview met Piers Morgan houden zijn teamgenoten bij Manchester United behoorlijk bezig. Dat zegt Raphaël Varane vandaag. De Franse verdediger speelde bij Real Madrid acht jaar samen met de Portugese ster, maar probeert niet betrokken te raken bij de situatie die is ontstaan na het geruchtmakende vraaggesprek van zijn teamgenoot. 

"Natuurlijk heeft het invloed op ons", zegt Varane tegenover Europe1. "We volgen wat er gebeurt en wat er gezegd wordt." Varane waakt ervoor partij te kiezen voor zijn ontevreden medespeler. "We proberen op onze eigen manier de vrede te bewaren", legt hij uit, "en proberen er niet bij betrokken te raken."

Het heeft er alle schijn van dat Varane en Ronaldo hun laatste wedstrijd samen inmiddels gespeeld hebben. De Engelse media weten zeker dat Manchester United na het WK afscheid zal nemen van Ronaldo, die aan zijn tweede periode bij de Engelse grootmacht bezig is. Varane lijkt zich daar inmiddels bij neergelegd te hebben: "Ik wil de beste oplossing voor mijn club, dus welke beslissing er ook genomen wordt, als spelers zullen we die accepteren en alles blijven geven."

Voor het zover is komen zowel Varane als Ronaldo nog in actie op het WK in Qatar. Voor Varane wordt de eerste wedstrijd van Frankrijk een race tegen de klok. Op dinsdag 22 november nemen de Fransen het op tegen Australië. De 29-jarige verdediger viel eind oktober uit in het uitduel van zijn club met Chelsea (1-1), en speelde sindsdien geen minuut meer. Tijdens het gewonnen WK van 2018 miste Varane geen minuut bij Les Bleus. In de kwartfinale tegen Uruguay, die met 2-0 werd gewonnen, maakte hij toen koppend het eerste doelpunt van de wedstrijd. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen