Argentinië en Messi op stoom bij WK-generale tegen VAE

16 november 2022, 19:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Argentinië behoort in Qatar tot de grote favorieten voor de wereldtitel. In Qatar zijn de ogen vooral gericht op Lionel Messi, die met een wereldtitel op zak ook als international uit de schaduw van Diego Maradona te treden. De Argentijnen speelden vandaag een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten en Messi liet zien dat het met zijn vorm wel goed zit. 

Messi had een basisplaats toebedeeld gekregen bij de Argentijnen, net als onder andere Lisandro Martínez en Angel Di Maria. Die laatste was twee keer doeltreffend bij de 5-0 overwinning. Vooral de eerste, een schitterende volley (zie video hieronder), mocht er zijn. Argentinië leidde op dat moment al met 1-0 door een treffer van Manchester City-aanvaller Julian Alvarez. 

Nog voor rust kwam ook Messi himself tot scoren toen hij na een dribbel de 4-0 liet aantekenen. In de tweede helft was het Joaquin Correa (Inter) die de vijfde en laatste Argentijnse treffer voor zijn rekening nam. Daarmee bewees het Argentinië van bondscoach Lionel Scaloni dat het klaar is voor het eerste groepsduel, dat op dinsdag 22 november gespeeld gaat worden. 

Argentinië begint de jacht op de wereldtitel met een confrontatie met Saoedi-Arabië. Vier dagen later treft het Mexico, waarna op 30 november de groepsfase wordt afgesloten tegen Polen. Op het vorige WK was de achtste finale het eindstation voor de Argentijnen, die in een spectaculair duel met 4-3 ten onder gingen tegen de latere wereldkampioen Frankrijk. Vier jaar eerder bereikten Messi en zijn teamgenoten de WK-finale in Brazilië, die in de verlenging werd beslist door Mario Götze. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen