'FC Barcelona laat oog vallen op 'wonderkind' van Arsenal'

17 november 2022, 13:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Charlie Patino is op de radar van FC Barcelona verschenen, zo stelt Mundo Deportivo. De negentienjarige middenvelder staat onder contract bij Arsenal, maar is daar nog niet doorgebroken. Sinds afgelopen zomer maakt de Engels-Spaanse Patino als huurling indruk bij Blackpool in het Championship.

Patino is een linksbenige middenvelder die sinds 2015 bij Arsenal rondloopt. Vorig seizoen kreeg hij in twee bekerwedstrijden speeltijd van trainer Mikel Arteta, maar een doorbraak in het eerste elftal is vooralsnog uitgebleven. Om hem vlieguren te laten maken, verhuurt Arsenal de middenvelder dit seizoen aan Blackpool. Daar is hij met twee doelpunten en twee assists in vijftien wedstrijden sterk gestart.

Dat is Barcelona niet ontgaan. Patino, door de krant omschreven als 'wonderkind', is voor de Catalanen een interessant doelwit omdat hij beschikt over een contract dat volgend jaar zomer afloopt. Barcelona gaat in januari nog geen poging wagen voor de middenvelder, maar zou vanaf dan wel met hem kunnen onderhandelen over een transfervrije overstap in de zomer. Dat feest gaat niet door als Arsenal voor die tijd het contract van Patino verlengt.

Barcelona gaat vanwege de Spaanse Financial Fair Play-regels in januari geen nieuwe spelers naar Camp Nou halen, zo kondigde voorzitter Joan Laporta eerder deze week aan. Dat betekent dat Xavi zich in de tweede seizoenshelft zal moeten redden met de spelers die hij op dit moment tot zijn beschikking heeft. Barcelona is met twee punten voorsprong op Real Madrid de koploper van LaLiga en treft in de tussenronde van de Europa League het Manchester United van Erik ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen