Koopmeiners kon al vroeg naar Ajax: "Mijn ouders verstopten de brief"

19 november 2022, 12:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Teun Koopmeiners brak in Nederland door bij AZ, maar dat had ook zomaar Ajax kunnen zijn. Dat onthulde de 24-jarige middenvelder van Atalanta in de documentaire Grande Koopmeiners. Deze gaat zondagochtend om 10.00 uur in première, maar ESPN deelde zaterdag al het betreffende fragment

"Ik was een jaar of zeven, misschien acht", vertelde Koopmeiners in de documentaire. "Ik kreeg een uitnodiging van Ajax, maar die brief is toen verstopt door mijn ouders. Mijn vader kende de wereld in de topsport. Dat ging niet alleen over Ajax, maar wat er überhaupt verwacht wordt van een kind en waar je als kind terecht zou komen. Mijn ouders vonden me op zevenjarige leeftijd nog te jong om daar al in te stappen."

Pas op latere leeftijd kreeg Koopmeiners daarover te horen. "Toen ik bij AZ speelde, ging ik er wel over nadenken: waarom hebben mijn ouders dit tegengehouden? Maar je gaat ook nadenken hoe zij erin stonden. Ik snap nog beter dat ze de brief hebben achtergehouden dan wanneer ze me ernaartoe hadden gestuurd. Ook omdat ik achteraf kan zeggen dat ik via AZ een mooie weg heb doorlopen en het eerste elftal heb mogen halen. Misschien was het anders geweest als ik helemaal geen kans in het voetbal meer had gehad. Maar nee, ik heb er nooit een gek gevoel aan overgehouden."

Loopbaan Koopmeiners

Uiteindelijk sloot Koopmeiners in 2009 - hij was toen elf jaar oud - aan in de jeugdopleiding van AZ. In seizoen 2017/18 brak hij door in de hoofdmacht, waar hij in zijn laatste twee seizoenen zelfs de aanvoerdersband zou dragen. Hij verdiende een mooie transfer naar Atalanta en is tegenwoordig dus basisspeler in de (sub)top van de Serie A. Ook staat hij de komende weken voor zijn eerste WK met het Nederlands elftal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen