Nog altijd balende Kaka heeft hoge verwachtingen van Brazilië

19 november 2022, 15:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Braziliaan Kaka (40) is inmiddels al weer vijf jaar gestopt. Vandaag blikt hij terug op zijn loopbaan in het Braziliaanse elftal. De uitschakeling door Oranje op het WK van 2010 beschouwt hij nog altijd als een "verdrietig" moment. Aan de vooravond van het toernooi in Qatar heeft hij hoge verwachtingen van zijn landgenoten.

Twaalf jaar geleden kreeg Kaka in de eerste helft een grote kans om de Brazilianen op 2-0 te zetten, maar zag hij zijn indraaiende schot schitterend gekeerd worden door Maarten Stekelenburg, die met een katachtige reactie misschien wel de mooiste redding van het toernooi op zijn naam kreeg. "Het had voor ons heel anders kunnen lopen, als mijn schot erin was gegaan, maar het was een geweldige redding", blikt Kaka terug tegenover De Telegraaf.

Het betekende direct ook de laatste WK-wedstrijd in zijn loopbaan, nadat hij er in 2002 en 2006 ook bij was geweest. Op zijn eerste WK kwam Kaka slechts tot achttien speelminuten en werd Brazilië voor het laatst gekroond tot wereldkampioen. Kaka vindt dat zijn landgenoten in Qatar eindelijk weer met de beker naar huis kunnen gaan. "Brazilië heeft een heel goede nieuwe generatie spelers. Eerst spraken we alleen over Neymar en hij is nog altijd een geweldige speler." Daarnaast roemt hij de andere aanvallende opties die bondscoach Tite er in Qatar bij heeft gekregen, zoals Vinicius Junior, Raphinha en Antony. "Samen met de internationals die er al langer bij waren als Thiago Silva, Casemiro en Neymar."

Messi en Ronaldo

Van Neymar verwacht Kaka in Qatar misschien nog wel het meest. "Persoonlijk hoop ik en verwacht ik dat hij de ster van het toernooi gaat worden." Hij is er aan de andere kant nog niet van overtuigd dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi er op hun laatste WK met een glansrol vandoor zullen gaan. "Wat voor Messi zullen we gaan zien? De Messi die wacht tot de bal bij hem komt of de Messi, die zelf wil creëren en de wedstrijd wil maken? Datzelfde geldt voor Ronaldo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen