Update: 'WK-deelname Benzema na nieuwe blessure onzeker'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 november 2022 – Voor regerend wereldkampioen Frankrijk begint het WK in Qatar aanstaande dinsdag met de groepswedstrijd tegen Australië. Drie dagen voordat het zover is houden de Fransen het hart vast nadat Ballon d'Or-winnaar Karim Benzema de training van Les Bleus geblesseerd moest verlaten. 

Update: 'WK-deelname Benzema na nieuwe blessure onzeker'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Benzema maakte juist vandaag zijn rentree op het trainingsveld, net als Manchester United-verdediger Raphaël Varane. Maar waar Varane de training gewoon kon afmaken, gold dat niet voor Benzema. Franse media schrijven dat hij halverwege de training opnieuw aangeslagen naar binnen moest. Volgens sportkrant L'Équipe is het nog maar de vraag of Benzema, van wie al bekend was dat het duel met Australië te vroeg zou komen, überhaupt nog in actie kan komen op het WK. Mocht die angst bewaarheid worden dan heeft Frankrijk nog tot maandag, een dag voor haar eerste duel, de gelegenheid een vervanger op te roepen. 

Vier jaar geleden was Benzema er niet bij in Rusland toen Frankrijk zich tot wereldkampioen kroonde. De spits werd jarenlang niet opgeroepen voor de nationale ploeg vanwege zijn aandeel in een afspersingszaak rond oud-collega Mathieu Valbuena. In de zomer van 2021 besloot bondscoach Didier Deschamps hem echter weer op te roepen, waarna Benzema mee mocht naar het EK. Daar scoorde hij vier keer voor de Fransen, die er in de achtste finale echter na strafschoppen uitvlogen tegen Zwitserland. 

Later dat jaar was Benzema met een treffer ook belangrijk in de finale van de Nations League, waarin de Fransen Spanje met 2-1 wisten te verslaan. Afgelopen seizoen was hij vooral op clubniveau van enorme waarde. Namens Real Madrid scoorde hij 44 keer in 46 duels, waarmee hij bovendien voor de vijfde keer in zijn loopbaan de Champions League won. Mocht Benzema het openingsduel met Australië niet halen, dan heeft Deschamps de keuze uit routinier Olivier Giroud (AC Milan) en Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt). Laatstenoemde werd afgelopen woensdag nog opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Christopher Nkunku (RB Leipzig). 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd