Oranje moeizaam tegen Senegal: "Is wel de Afrikaans kampioen"

21 november 2022, 18:09

Pierre van Hooijdonk en Marco van Basten vinden dat Oranje uit een ander vaatje moet tappen om Senegal te kunnen verslaan. De analisten spraken namens de NOS over het feit dat de ploeg van Louis van Gaal verdedigend kwetsbaar oogt. Er is dus werk aan de winkel voor Van Gaal en zijn staf.

"Het kan wat beter, Oranje is iets sterker dan Senegal en heeft de beste kansen gekregen", aldus Van Hooijdonk over de matige eerste helft van het Nederlands elftal. "Maar tegelijkertijd is er ook dreiging van Senegal. Dat komt door slordigheden van onze eigen spelers. Matthijs de Ligt vind ik vrij moeizaam. Senegal is dreigend zonder dat ze echt grote kansen krijgen."

Van Basten zag op zijn beurt dat Oranje twee grote kansen kreeg om de score te openen. De pass van Cody Gakpo op Steven Bergwijn was echter niet goed. "Als hij die bal goed afspeelt dan is het een doelpunt. Het gaat om dit soort kleine dingetjes. Dat zijn de dingen die wedstrijden beslissen. Misschien moet iedereen er even inkomen", concludeerde de EK-winnaar van 1988.

Toch vindt Van Basten ook dat we tegenstander Senegal niet moeten onderschatten. Ondanks het feit dat sterspeler Sadio Mané afwezig is, staat er een uitstekend team. "Je speelt tegen de Afrikaans kampioen, dat is zeker geen slechte ploeg. Ze spelen wat vrijer dan Nederland. Het zijn jongens die van wanten weten", sprak Van Basten over de opponent van Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen