'Feyenoorder Szymanski maakt WK-debuut als basisspeler'

22 november 2022, 12:00

Polen begint dinsdag tegen Mexico aan het WK in Qatar. Met Sebastian Szymanski heeft het één Eredivisie-speler meegenomen naar de eindronde. De Spaanse krant AS verwacht dat hij weleens een basisplaats toebedeeld zou kunnen krijgen.

Szymanski speelde tot dusverre achttien interlands voor Polen. In de laatste vijf duels voor de start van het WK was hij vier keer basisspeler, dus als hij tegen de Mexicanen ook mag starten komt dat niet als een grote verrassing. Op het EK dat in de zomer van 2021 werd gespeeld zat hij niet bij de selectie.

In Qatar neemt Polen het behalve tegen de Mexicanen ook op tegen Argentinië en Saoedi-Arabië, die eerder op de dinsdag tegen elkaar in actie komen. Om een kans te maken op de achtste finale zou Polen op z'n minst een punt moeten pakken in het openingsduel, zo verwacht de Spaanse krant. Veel zal daarbij afhangen van de absolute ster van het elftal, FC Barcelona-spits Robert Lewandowski.

Vermoedelijke opstelling Polen: Wojciech Szczesny; Matty Cash, Jan Bednarek, Jakub Kiwior, Kamil Glik, Nicola Zalwski; Piotr Zielinski, Grzegorz Krychowiak, Sebastian Szymanski, Krystian Bielik; Robert Lewandowski.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen