Marokko knokt zich naar punt tegen Kroatië na uitval Mazraoui

23 november 2022, 13:01

Marokko en Kroatië zijn met een doelpuntloos gelijkspel begonnen aan het WK. In een wedstrijd waarin kansen schaars waren was vooral het uitvallen van Noussair Mazraoui aan Marokkaanse zijde een teleurstellend moment (0-0). De oud-Ajacied moest na een uur naar de kant met klachten aan zijn heup.

Marokko begon met vertrouwen aan het duel en probeerde met Hakim Ziyech als inspirator vanaf de rechterkant een gaatje achter de Kroatische defensie te vinden. De eerste kans was echter voor de Kroaten, maar aanvoerder Romain Saïss voorkwam nipt dat spits Andrej Kramaric kon uithalen. Ziyech kreeg zelf na twintig minuten een uitgelezen mogelijkheid met een vrije trap op zo'n 22 meter recht voor het Kroatische doel, maar schoot in de muur.

De wedstrijd werd daarna rustiger, en doelmannen Yassine Bounou en Dominik Livakovic werden lange tijd niet op de proef gesteld. Het venijn zat 'm echter in de staart van de eerste helft, maar Bounou stond op de goede plaats toen Nikola Vlasic van dichtbij binnen wilde schieten. Op slag van rust kon Bounou opgelucht ademhalen toen Luka Modric een afgeslagen bal nipt over schoot.

De eerste kans van de tweede helft was voor Noussair Mazraoui, toen hij met het hoofd kon proberen een gekraakt schot alsnog tot treffer te promoveren. Livakovic voorkwam dat echter en Mazraoui raakte bovendien geblesseerd bij de landing, waardoor hij enkele minuten later vervangen moest worden. Nog voordat dat gebeurde kregen ook de Kroaten een enorme mogelijkheid uit een hoekschop, maar Sofyan Amrabat haalde de inzet van Dejan Lovren voor de lijn weg.

Kroatië werd daarna sterker en leek conditioneel beter op orde dan de Marokkanen, die zich in de slotfase steeds meer beperkten tot tegenhouden. Met Ezzalzouli als invaller zocht het af en toe naar een countermogelijkheid, maar op een harde vrije trap van Hakimi na werd Livakovic niet op de proef gesteld. Bij Ziyech, die nauwelijks minuten bij zijn club Chelsea in de benen had, was het beste er ook wel af. Gescoord werd er niet meer en dus moesten beide teams zich tevreden stellen met een punt.