'Tietenman' na Oranje-wedstrijd van stadionterrein verwijderd

23 november 2022, 14:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oranjesupporter Harry Goudsblom, ook wel bekend als de 'Tietenman', is na het eerste duel van het Nederlands elftal verwijderd van het stadionterrein. Ook moest hij op last van de Qatarese politie zijn OneLove-banden afdoen.

Voor en tijdens de wedstrijd tegen Senegal was er nog niets aan de hand. "Iedereen wilde zelfs selfies met me maken, alles ging goed", blikt Goudsblom terug op het duel. Wel was hij getuige van het moment waarop een andere supporter werd aangesproken op het dragen van een OneLove-band op de tribune.

Pas nadat het laatste fluitsignaal had geklonken kwam Goudsblom alsnog in aanvaring met de autoriteiten, vertelt hij het Algemeen Dagblad. "Ik moest m'n OneLove-aanvoerdersbandjes afdoen en inleveren. Dat laatste wilde ik niet. Toen moest ik, begeleid door twintig agenten van het stadionterrein af. En onderweg moest ik ook nog mijn borsten afdoen."

Fan Leader Network

Goudsblom is in Qatar één van de vijftig Nederlanders die op kosten van de organisatie aanwezig is in ruil voor onder meer positieve berichten op sociale media. Ook zouden de vijftig een dagelijks bedrag aan 'zakgeld' ontvangen, maar dat werd recent al geschrapt. Toch raakt zijn aanwezigheid op het WK hem ook in eigen portemonnee: "Ik heb alsnog 6000 euro betaald om hier de eerste veertien dagen te zijn en als ik langer wil blijven gaat het me nog veel meer kosten." Goudsblom hoopt dat de organisatie zich uitspreekt over de regels waaraan hij zich in en rond het stadion moet houden. "Als het niet mag, zeg het dan, dan doe ik die borsten niet om. Maar die agenten hier weten het ook gewoon niet meer. De instructies zijn gewoon niet duidelijk"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bier en tieten tralala tralala

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En hij ging er heen op kosten van Qatar.. en toch verwijderd😂

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schei toch eens uit met die zinloze armbanden man! Of die regenboogpetjes en shirts. Zo'n land heeft eigen opvattingen en maakt gewoon korte metten met die uitingen. En wat denk je nou zelf, dat je daar een probleem op gaat lossen omdat jij met zo'n armband rondloopt? Flauwekul. Als die arme mensen die daar uitgebuit worden met een paar tientallen naar Nederland komen staat godverdomme half Nederland te schreeuwen dat het gelukszoekers zijn en dat alle buitenlanders moeten oprotten. Stelletje hypocriete debielen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen