Sensationeel weekend op komst: nu al alles of niets voor toplanden

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2022 – Het WK in Qatar is amper vier dagen oud, maar we worden nu al op onze wenken bediend. Het Nederlands elftal won met 0-2 van Senegal en beleefde daarmee een uitstekende start. Maar wat te denken van de overwinning van Saoedi-Arabië op Argentinië? Daags na die sensatie volgde de zeer verrassende verliespartij van Duitsland tegen Japan. Dat zorgt ervoor dat we ongetwijfeld een sensationeel weekend tegemoet gaan, waarin twee toplanden waarschijnlijk al om hun laatste kansen spelen.

Sensationeel weekend op komst: nu al alles of niets voor toplanden

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Acht jaar geleden kroonde Duitsland zich nog tot de beste landenploeg ter wereld. De ploeg van toenmalig trainer Joachim Löw verbaasde de hele wereld door gastland Brazilië in de halve finale op een historische 1-7 nederlaag te trakteren. Een paar dagen later volgde de triomf in de eindstrijd: Argentinië werd met 1-0 verslagen en Duitsland mocht voor de vierde keer in de historie de wereldbeker in de lucht houden. Maar een passend vervolg heeft dat succesvolle WK niet gekregen. De daaropvolgende eindtoernooien in 2016, 2018 én 2021 resulteerden allemaal in een enorme teleurstelling.

Dat dreigt het huidige WK ook te gaan worden. De verwachtingen rond de Duitse nationale ploeg waren, anders dan tijdens de voorgaande eindtoernooien, zeker niet heel hoog. Maar ze wordt wel geacht de groepsfase te overleven. Dat wordt echter een hels karwei. Duitsland had zichzelf een uitstekende dienst kunnen bewijzen door in de eerste wedstrijd 'gewoon' af te rekenen met Japan, maar het kreeg het deksel op de neus en bleef met lege handen achter. Daardoor wordt het treffen met Spanje van zondagavond cruciaal. De Spanjaarden moeten weliswaar nog in actie komen, maar verliest Duitsland ook zijn tweede wedstrijd, kunnen de koffers naar alle waarschijnlijkheid alweer gepakt worden.

Argentinië
En dat geldt evenzeer voor Argentinië. In tegenstellig tot Duitsland werd de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni in aanloop naar het WK wél genoemd als een van de topfavorieten voor de eindzege. Het is mogelijk het laatste WK van Lionel Messi, die in Qatar dolgraag eindelijk wereldkampioen wil worden. Maar de opdracht voor de Argentijnen is er niet makkelijker op geworden. In een groep met Mexico, Polen en Saoedi-Arabië moet Argentinië gewoon eerste worden, maar het zal nu al blij zijn als het de tweede plaats bemachtigt. De Zuid-Amerikanen gingen dinsdag immers verrassend onderuit tegen Saoedi-Arabië (1-2).

Argentinië mocht later op de dag niet klagen met het gelijkspel tussen Mexico en Polen. Mochten Messi en co zaterdag wel winnen van Mexico, staan ze er ondanks de nederlaag tegen Saoedi-Arabië nog aardig goed voor. Maar bij een nieuwe nederlaag kan Messi een streep zetten door zijn ultieme droom. Wat er ook mag gaan gebeuren: het wordt een heet weekendje.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd