Iran slaat in extremis toe en verslaat Wales in knotsgek WK-duel

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2022 – Iran heeft vrijdagmiddag drie belangrijke punten gepakt tegen Wales. De ploeg van bondscoach Carlos Queiroz leek zich stuk te bijten op een zwak Wales, maar sloeg na een rode kaart voor de Welshmen alsnog toe. Dankzij twee doelpunten in de blessuretijd won Iran verdiend met 0-2.

Iran slaat in extremis toe en verslaat Wales in knotsgek WK-duel

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Veel ogen waren voorafgaand aan de wedstrijd gericht op de spelers van Iran. Zij besloten in het eerste groepsduel tegen Engeland uit protest namelijk niet mee te zingen met het volkslied. Dat zorgde voor veel onrust rond de selectie van bondscoach Carlos Queiroz. De spelers zouden zichzelf in een lastige situatie hebben gemanoeuvreerd en riskeren bij thuiskomst straffen. Dit keer werd er echter wel op minimale toon meegezongen met het volkslied. Dat zorgde in het stadion voor veel emotie bij de aanwezige supporters van De Perzische Leeuwen.

Lees ook: Iraanse topspeler gearresteerd: 'Waarschuwing voor WK-gangers'

Iran en Wales wisten dat ze allebei aan een gelijkspel niets zouden hebben. Dat had vooral de ploeg van Queiroz begrepen. Iran speelde fel, al leverde dat in eerste instantie niet echt kansen op. De eerste echte mogelijkheid was voor Wales. Een scherpe voorzet van Connor Roberts werd verlengd door Kieffer Moore. Doelman Hossein Hosseini voorkwam dat The Dragons al vroeg op 1-0 kwamen. Even later was het aan de overkant wel raak. Iran profiteerde van geklungel bij Wales en uiteindelijk kon Ali Gholizadeh de bal achter Wayne Hennessey schuiven.

Dat feest ging echter niet door voor de Iraniërs. De VAR had buitenspel geconstateerd en dus ging de treffer van Gholizadeh niet door. Daarna was Iran dreigend, maar slaagde het er niet in om Hennessey serieus aan het werk te zetten. Aan de andere kant was recordhouder Gareth Bale in het eerste bedrijf onzichtbaar. De aanvoerder van Wales speelde zijn 110e interland en haalde daarmee collega-international Chris Gunter (109 interlands) in. Bale kon zijn stempel voor de rust echter niet drukken en kwam niet verder dan een slap schot van afstand.

De tweede helft was amper begonnen of er was al meer gevaar geweest dan in het eerste bedrijf. Sardar Azmoun werd de diepte in gestuurd en schoot de bal hard op de paal. Een aantal seconden later was Hennessey opnieuw kansloos, maar dit keer vuurde Gholizadeh tegen het aluminium. Daarna bracht de sluitpost van Wales alsnog redding. Hennessey zag dat zijn ploeggenoten steeds verder achteruit moesten en dat Wales in aanvallend opzicht weinig kon brengen. Het 'goede' nieuws voor de Welshmen was dat Iran-uitblinker Azmoun geblesseerd naar de kant ging.

Iran bleef echter vrolijk aanvallen en Hennessey moest zich opnieuw van zijn beste kans laten zien. Hij ranselde een schuiver van Saeid Ezatolahi uit de verre hoek en voorkwam zo de 0-1 van Iran op fraaie wijze. Met de entree van onder meer Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh bracht Queiroz vervolgens nog wat verfrissing in de voorhoede. Dat zorgde voor nog meer dreiging en Hennessey kreeg een directe rode kaart. Hij kegelde Taremi onderuit en leek weg te komen met een gele prent. De VAR greep echter in en arbiter Mario Escobar trok alsnog rood.

Zie ook: Eerste rode kaart een feit: Wales met tien na rare actie Hennessey

Daarop moest tweede doelman Danny Ward nog binnen de lijnen komen om het punt over de streep te trekken. Wales verdedigde met man en macht, maar kon niet voorkomen dat Iran diep in de tweede helft alsnog toe kon slaan. Het was invaller Roozbeh Cheshmi, die in de 98e minuut met een droge knal voor de 0-1 zorgde. Daarmee was de koek voor Iran nog niet op. In de elfde minuut was de blessuretijd werd er nog een keer snel gecounterd. Taremi bezorgde de bal bij Ramin Razaeian. Hij maakte van dichtbij aan alle onzekerheid een einde: 0-2.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd