Van der Gijp schrikt zich wezenloos van invalbeurt bij Oranje

26 november 2022, 09:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

René van der Gijp is geschrokken van de invalbeurt van Memphis Depay tegen Ecuador. De 28-jarige aanvaller kwam halverwege de wedstrijd binnen de lijnen bij het Nederlands elftal, maar kon bepaald geen potten breken.

Louis van Gaal had het in aanloop naar de wedstrijd al aangekondigd: Memphis zou in de rust invallen. Na de eerste helft voegde de bondscoach daad bij woord door de aanvaller van FC Barcelona voor Steven Bergwijn in te brengen. Veel indruk maakte Memphis echter niet in de 45 minuten die hij kreeg. 

"Dat ging nergens over, terwijl dat een speler is die ons straks verder moet brengen. Daar schrik ik wel van", zegt Van der Gijp bij De Oranjewinter. Johan Derksen vindt juist dat Teun Koopmeiners er negatief uitsprong. "Hoe kan hij alles verkeerd doen en in de rust dan nog niet gewisseld worden?" Van der Gijp sluit zich aan bij Derksen en noemt het 'apart' dat Koopmeiners mocht blijven staan. "Dat zijn dingen die zorgelijk zijn. Ook zorgelijk is hoe Bergwijn speelde. Die raakte geen knikker", aldus Van der Gijp, die bijval krijgt van Derksen. "Zijn spel had ongeveer hetzelfde niveau van zijn persconferentie."

Ook de tegenvallende invalbeurt van Steven Berghuis wordt uitgelicht. "Die heeft niets goed gedaan. Gewoon helemaal niet", aldus Van der Gijp. "Blind speelde ook onder zijn niveau", vult Derksen hem aan. De twee benoemen ook de opvallende rol van Denzel Dumfries uit. Waar de rechtsback normaal gesproken op z'n gevaarlijkst is als hij langs de zijlijn kan opstomen, stond hij tegen Ecuador vaak al ver op de helft van de tegenstander. "Hij moet er niet al gaan staan, dat is zonde", stelt Van der Gijp.

Lees ookOranje op Rapport: regent onvoldoendes bij héél zwak Nederland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hops
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De spelers van ajax moeten eruit zijn allemaal uit vorm, en dat dictator de 2 helft moest spelen wie...en Frenkie die alleen maar bij de scheidsrechter staat te klagen ga voetballen.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Depay heeft 6 a 7 weken geen wedstrijd gespeeld en mist gewoon volledig wedstrijdritme.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen