Opvallende uitspraak Kevin De Bruyne: "Geen kans, we zijn te oud"

26 november 2022, 15:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kevin De Bruyne heeft er weinig vertrouwen in dat België wereldkampioen wordt. De selectie van de Rode Duivels is volgens de 31-jarige middenvelder 'te oud'.

De Bruyne gaf in aanloop naar het WK een interview aan The Guardian en werd gevraagd of België het WK kan winnen. "Geen kans, we zijn te oud", was de routinier stellig. Later in het vraaggesprek kreeg De Bruyne opnieuw een vraag over de WK-kansen van België. "We hebben onze kans in 2018 gehad. We hebben een goed team, maar we worden ouder. We zijn een aantal sleutelspelers kwijtgeraakt. Er komt een aantal goede nieuwe spelers aan, maar ze zijn niet op het niveau van andere spelers in 2018. Ik zie ons meer als outsiders."

België begon het WK woensdag met een 1-0 overwinning op Canada. Michy Batshuayi, de vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku, maakte vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Overtuigend was het spel van de Belgen allerminst. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez werd voor rust bij tijd en wijle zelfs overlopen. Als Alphonso Davies in de elfde minuut zijn penalty had benut, had de wedstrijd er waarschijnlijk heel anders uitgezien.

België vervolgt zondag het WK met een wedstrijd tegen Canada, dat in de eerste speelronde doelpuntloos gelijkspeelde tegen Marokko. Bij een zege is het ticket voor de knock-outfase binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JeanM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze wonnen dus de eerste wedstrijd met 1-0 van Canada en spelen zondag de tweede wedstrijd tegen......Canada. Is dat nieuw dat ploegen in de voorronde 2x tegen elkaar spelen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen