Courtois van held naar schlemiel: Marokko stunt tegen België

27 november 2022, 15:57   Bijgewerkt: 27 november 2022, 16:12

Marokko heeft zondagmiddag voor een volgende stunt gezorgd op dit WK. Een zwak België werd met 0-2 verslagen door een doelpunten van de ingevallen Abdelhamid Sabiri en Zakaria Aboukhlal. Bij de eerste treffer mocht de doelman van België Thibaut Courtois worden aangekeken. Hij ging in de fout en die achterstand konden de povere Belgen niet meer goedmaken.

De goalie van Real Madrid was nog zo belangrijk voor België in het eerste groepsduel tegen Canada, maar kende zondag een hele andere middag. De doelman stopte tegen Canada een strafschop, maar ging bij twee vrije trappen van Marokko de mist in. Door een ingreep van de VAR telde er maar een, maar duidelijk was wel dat de ervaren doelman er twee keer niet goed uitzag.

Het duel in Doha begon vrij afwachtend. België had het meeste de bal in de ploeg, maar grote kansen werden er nauwelijks gecreëerd, waardoor de vlak voor de aftrap ingevallen doelman Munir in het eerste bedrijf weinig in actie hoefde te komen. Marokko had in de openingsfase ook nog weinig te vertellen, maar wist er wel goed voor te zorgen dat een speler als Kevin De Bruyne niet al te veel aan de bal kwam. Daarmee werd regelmatig gevaar van de Belgische formatie voorkomen.

Het slechte veldspel tegen Canada was voor België reden geweest om tegen Marokko het nodige te veranderen. Net als het Nederlands elftal speelt België al langere tijd in een formatie met drie centrale verdedigers, maar dat werd veranderd. De Rode Duivels begonnen in een 4-3-3 formatie aan het duel tegen de Marokkaanse ploeg, waardoor blijkt dat de Spaanse bondscoach van de Belgen allesbehalve tevreden was over de eerste wedstrijd.

Het was zeker niet de leukste eerste helft die we op dit WK hebben gezien, maar vlak voor de thee leek er eindelijk wat leven in de brouwerij te komen. Oud-Ajacied Hakim Ziyech verschalkte België-doelman Courtois met een vrije trap, maar de VAR greep in. Romain Saïss stond hinderlijk buitenspel, waardoor een streep ging door deze Marokkaanse treffer. De doelman van de Belgen kwam daar nog goed weg, want hij zag er niet goed uit bij deze goal.

Het tweede bedrijf ging op dezelfde wijze van start. Het was een slordig en rommelig duel. Het liep voor België niet goed in de vertrouwde 3-5-2 formatie, maar in het 4-3-3 systeem – waarin de backs alsnog er hoog stonden – had het ook nog moeite om het spel te maken. Langzamerhand kroop Marokko ook meer uit de schulp en werd het Sofiane Boufal gevaarlijk.

Ondanks dat België ook steeds wat meer kansen wist te creëren kreeg Marokko steeds meer het gevoel dat er meer dan een punt te halen viel. Een kwartier voor tijd werden de Leeuwen van de Atlas dan ook beloond voor het betere spel in de tweede helft. De ingevallen Abdelhamid Sabiri verraste Courtois met een vrije trap in de kort hoek. Een flinke fout van de doelman, wat niet voor het eerst was in dit duel.

Lees ook: Dit is de reden van de extreem late keeperswissel bij Marokko tegen België

Marokko komt daardoor op vier punten terecht, terwijl België blijft steken op drie en ondertussen mag gaan vrezen. De Belgische ploeg moet het namelijk nog opnemen tegen Kroatië, terwijl Marokko met Canada op papier gezien een mindere tegenstander treft.

Man of the match: Romain Saiss

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Schoonhoven
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er staan bij die vrije trap vier verdedigers uit hun neus te eten. Lijkt me dat dat de schlemielen zijn.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is gewoon allebei niks . Vreugde en slopen voor niks dat marokko. En belgie is bejaard

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen