Van Gaal verklapt nieuwe basisspeler bij Oranje tegen Qatar

28 november 2022, 14:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft daags voor de WK-wedstrijd tegen Qatar iets over de opstelling van het Nederlands elftal prijsgegeven. Memphis Depay, die in de eerste duels met Senegal en Ecuador nog inviel, zal in de basis staan.

Memphis kan een uur meespelen tegen Qatar. "En dan kun je op je vingers natellen dat hij gaat beginnen", vertelt Van Gaal tegen de NOS. De 28-jarige aanvaller van FC Barcelona deed tegen Senegal een half uur mee en viel tegen Ecuador in de rust in.

Door blessureleed was Memphis een behoorlijke tijd uit de roulatie. De laatste wedstrijd die hij voor het WK speelde, was de Nations League wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen op 22 september. Namens Barcelona kwam hij een paar dagen eerder voor het laatst in actie.

Het logische slachtoffer van de terugkeer van Memphis zou Steven Bergwijn zijn. De 25-jarige aanvaller van Ajax maakte weinig indruk tegen zowel Senegal als Ecuador en werd in de laatste wedstrijd ook vervangen door de man die 42 doelpunten in 83 interlands maakte.

Lees ookSimons krijgt veelbelovende woorden te horen van Van Gaal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

deLigt voldeed niet, Timber was slecht, Ik zou zeggen deVrij, heeft het altijd goed gedaan. Klaassen er ook uit. Simons er maar in. Malacia ipv Blind. Memphis laten starten ipv Jansen en Bergwijn zn laatste kans geven.

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, Memphis viel lekker in. Tjongejonge

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar hebt ie dat aan verdient ?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus we spelen met 10 man

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen