AD: Ajax wil in winter breken met drie overbodige spelers

28 november 2022, 17:38

Ajax is van plan om in de winterstop afscheid te nemen van drie overbodige spelers. Lucas Ocampos, Lisandro Magallan en Kik Pierie mogen volgende maand op zoek naar een nieuwe werkgever. Het trio reist sowieso niet mee naar Marbella, waar de Amsterdamse topclub een trainingskamp gaat beleggen.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Ocampos werd begin dit seizoen op huurbasis overgenomen van Sevilla en leek de vacature van de naar Manchester United vertrokken Antony te gaan invullen, maar de Argentijn kwam tot slechts honderd minuten in de Eredivisie. Ocampos kwam totaal niet uit de verf in Amsterdam en mag daardoor vroegtijdig terugkeren.

Daarmee krijgt de Raad van Commissarissen gelijk. Zij blokkeerden in de zomer een miljoenentransfer van Ocampos naar Ajax en stuurden aan op een huurdeal. Ajax en Sevilla proberen momenteel een akkoord te bereiken om de verhuurperiode vroegtijdig af te breken. Hoogstwaarschijnlijk komt dat Ajax op een geldboete te staan, omdat hij aanvankelijk tot de zomer in Amsterdam zou blijven.

Ook Magallan en Pierie reizen niet mee naar Marbella en zijn in de etalage gezet. Magallan werd in 2019 voor negen miljoen euro opgepikt bij Boca Juniors, maar kon de verwachtingen nooit inlossen. Datzelfde geldt voor Pierie, die de laatste jaren werd geveld door blessures. Pierie koos ervoor om een halfjaar te spelen bij Jong Ajax om zich in de kijker te spelen bij een andere club. Er is naar verluidt veel interesse in zijn diensten.

Lees ook: Ajax maakt selectie voor trainingskamp bekend

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed dat de RVC voor aankoop van 20 miljoen Ocampos is gaan liggen! Magallan 9 miljoen is ook miskoop gebleken.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT HELEMAAL

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen