Nuance bij WK-rellen: "Hooligangedrag wordt Marokkanenprobleem"

28 november 2022, 23:40

Een overwinning is normaal gesproken reden tot feest, maar op verschillende plekken in Nederland en België ging het gisteren mis na de gewonnen WK-wedstrijd van Marokko. "Het is een groep jongeren die baldadig gedrag vertoont, dat wordt door bepaalde partijen gebruikt om een hele gemeenschap weg te zetten", aldus Sheher Khan, fractievoorzitter van Denk Amsterdam, tegenover AT5.

"Van hooligangedrag wordt een Marokkanenprobleem gemaakt. Dat is natuurlijk net zo verwerpelijk. Misschien denken die jongeren wel: 'we zien het week in week uit gebruiken bij Eredivisiewedstrijden, wij grijpen deze wedstrijd aan om hetzelfde te doen'.", vertelt Khan tegenover de omroep.

Achraf El Johari was tot februari van dit jaar de jongerenburgemeester van Amsterdam, ook hij probeert een reden te zoeken voor deze wanordelijkheden. "Hooligans heb je in alle lagen van de samenleving. Ik hoef niet te beginnen over hoe Ajax-supporters zich soms gedragen. Ik denk dat een hoop wethouders zich achter de oren moeten krabben over hoe ze deze jongeren aan zich gaan binden", schetst El Johari.

Marokko heeft aan een gelijkspel tegen Canada genoeg om zich te plaatsen voor de tweede ronde van het WK, na de overwinning op België en het gelijke spel in de openingswedstrijd tegen Kroatië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen