Databureau voorspelt: Oranje gaat stranden in kwartfinale

29 november 2022, 08:43

Gracenote, een sportdatabureau, heeft op basis van talloze gegevens een nieuwe voorspelling uitgebracht over het verloop van het WK in Qatar. Daaruit blijkt dat het Nederlands elftal naar alle waarschijnlijkheid niet verder gaat komen dan de kwartfinale. 

Uit de cijfers blijkt dat Oranje zich geen zorgen hoeft te maken om Qatar, dat dinsdag de derde en laatste tegenstander is in groep A. Volgens Gracenote is de kans meer dan 90 procent dat Nederland het gastland verslaat en daarmee verzekerd is van een plaats bij de laatste zestien. De meest waarschijnlijke tegenstander in de achtste finale zou vervolgens Iran zijn.

Ook met de Iraniërs zou Nederland volgens het databureau vervolgens afrekenen, waarna in de kwartfinale een duel met Argentinië wordt verwacht. In 2014 strandde Louis van Gaal met het Nederlands elftal in de halve finale tegen de Zuid-Amerikanen. Ook acht jaar later zou het elftal van Lionel Messi volgens de data te sterk zijn voor het Nederlands elftal. 

Toch gaat Messi volgens Gracenote niet met de wereldtitel naar huis. Het verwacht namelijk dat Brazilië in de halve finale te sterk zal blijken voor de Argentijnen. Aan de andere kant van het schema is Frankrijk volgens de berekeningen de meest waarschijnlijke finalist. Met Brazilië tegen Frankrijk zou het toernooi in Qatar een reprise van de finale in 1998 krijgen. Maar waar de Fransen destijds in eigen land met 3-0 te sterk waren, zou volgens Gracenote de wereldtitel dit jaar naar de Brazilianen gaan. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik denk dat we een een europese winnaar krijgen op dit moment staan er alleen europese ploegen bovenaan in de poule en brazilie dan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen