Oranje kent volgende horde: Verenigde Staten in achtste finales

29 november 2022, 22:10

Het Nederlands elftal speelt in de achtste finales van het WK tegen de Verenigde Staten. De manschappen van bondscoach Gregg Berhalter wonnen de allesbepalende wedstrijd met 0-1 van directe concurrent Iran. De Amerikanen gaan zodoende in het kielzog van groepswinnaar Engeland naar de knockout-fase.

Door de 2-0 overwinning op Qatar was Nederland eerder op de avond al zeker van een plekje in de achtste finales. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal zal in het spelershotel hebben gekeken naar de ontknoping in groep B. Daar lag een ontmoeting met Engeland nog op de loer, maar zover kwam het dus niet. Oranje neemt het op tegen The Stars and Stripes.

Oranje speelde in het verleden vijf keer eerder tegen de Amerikanen. De eerste vier ontmoetingen werden gewonnen, maar het laatste onderlinge duel werd een prooi voor de VS. In 2015 werd het in een spektakelstuk namelijk 3-4 in de Johan Cruijff ArenA. Op het huidige WK speelde Amerika achteenvolgens tegen Wales (1-1), Engeland (0-0) en Iran (0-1 overwinning).

Dest en Berhalter

Sergino Dest zal uitkijken naar het treffen met Oranje. De rechtsback werd geboren in Almere en speelde jarenlang bij Ajax. Daarnaast is ook bondscoach Berhalter bekend in Nederland. Hij was tijdens zijn spelersloopbaan actief bij PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur. De wedstrijd tussen Nederland en Amerika begint zaterdag om 16.00 uur in Al-Rayyan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Amerika is idd geen topteam ,maar wanneer gaan we eens snappen dat wij dat ook niet zijn . De meeste spelers van ons zijn idd beter ,en daarom moet oranje ook winnen . Maar als tegenstanders op deze manier gaan spelen heeft oranje het altijd moeilijk . En als deze selectie moet knokken weet ik het nog niet zo

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ondanks het gruwelijk slechte spel van Oranje....het zou te doen moeten zijn.

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens. USA is wel erg energiek en opportunistisch. Precies wat oranje een beetje mist. Goe opletten met counters e.d. Amerikanen geloven altijd in zichzelf.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen