België op rand van de afgrond op WK: "Weinig kans tegen Kroatië"

1 december 2022, 09:37

Jan Mulder verwacht niet dat België na de groepsfase nog van de partij is op het WK. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez moet donderdagmiddag winnen van Kroatië om de langgekoesterde WK-droom levendig te houden. Mulder denkt echter niet dat De Rode Duivels naar de knockout-fase gaan.

"Het spel is niet om aan te zien", stelt analist Jan Mulder in gesprek met de NOS. "België speelt niet goed en er is ruzie in de selectie. Ik geef ze weinig kans om van Kroatië te winnen. Dat gaat me aan het hart, ja. Maar als de pijn langzaam komt, dan wen je eraan. Je hebt dit zien aankomen, hè? Die heibel in de spelersgroep, dat is het ergste. Ik ben geen groot fanaticus waar het dat begrip teamverband betreft. Maar een klein beetje over een eenheid beschikken is wel handig."

Lees ook: Bom barst bij Belgen: 'Lukaku moet ruzie in kleedkamer sussen'

Bij onze zuiderburen is er veel discussie over de selectie. De bondscoach had volgens de achterban allang moeten doorselecteren. Daarnaast is de sfeer in de groep dus erg slecht. "Martinez houdt vast aan zijn selectie", voegt Youri Mulder aan de woorden van vader Jan toe. "Het gekke is alleen dat het in de praktijk één groot kippenhok blijkt te zijn. Terwijl je juist een vriendengroep moet hebben. Daaruit blijkt dat hij te lang heeft gewacht met het inbrengen van vers bloed."

Rode Duivels moeten winnen van Kroaten

De beslissingen in groep F van het WK zullen later vandaag vallen. Om 16.00 uur wordt er namelijk afgetrapt bij Canada - Marokko en Kroatië - België. De Kroaten en de Marokkanen staan er met vier punten het beste voor, maar worden nog gevolgd door de Belgen. De manschappen van Martínez hebben drie punten en moeten sowieso winnen. Canada wist nog geen punten te pakken en is al uitgeschakeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen