Einde tijdperk: Roberto Martínez vertrekt bij de Rode Duivels

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 december 2022 – België moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Roberto Martínez heeft op de persconferentie na afloop van Kroatië-België bekendgemaakt dat hij vertrekt bij de Rode Duivels. Martínez en zijn manschappen zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van het WK. 

Einde tijdperk: Roberto Martínez vertrekt bij de Rode Duivels

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het vertrek van Martínez komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. België begon het WK in Qatar weliswaar met een 1-0 overwinning op Canada, maar dat was tegen alle verhoudingen in. De Rode Duivels werden bij vlagen overlopen door de Canadezen, die het echter nalieten de trekker over te halen. In de tweede groepswedstrijd ging het wél mis voor België. De ploeg van Martínez maakte wederom een zwakke indruk en verloor met 0-2 van Marokko. Daardoor kwam een vervolg tijdens dit eindtoernooi aan een zijden draadje te hangen. België moest donderdag winnen van Kroatië om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde. Aan kansen geen gebrek, maar de Rode Duivels kwamen in hun laatste groepswedstrijd niet verder dan een 0-0 gelijkspel. 

Daardoor is België uitgespeeld op dit WK en Martínez niet langer bondscoach van de Belgische nationale ploeg. De Spanjaard wilde tijdens zijn interview direct na het laatste fluitsignaal nog niet ingaan op zijn toekomst als keuzeheer, maar op de persconferentie liet hij er geen twijfel over bestaan. Martínez bevestigde dat de ontmoeting met Kroatië zijn laatste wedstrijd was als bondscoach van België. Daarmee komt er een einde aan het zesjarige huwelijk tussen de Rode Duivels en Martínez. De oud-trainer van onder meer Everton werd in de zomer van 2016, na het voor België teleurstellend verlopen EK in Frankrijk, aangesteld als opvolger van Marc Wilmots. 

Onder leiding van Martínez werd de Belgische nationale ploeg de nummer één van de FIFA-ranking. Maar een absolute hoofdprijs, die bleef uit. Tijdens het WK van 2018 in Rusland was de zogenoemde gouden generatie op haar top, maar moest België in de halve finale zijn meerdere erkennen in Frankrijk. De Rode Duivels pakten in de troostfinale nog wel de bronzen medaille. Het optreden in Rusland smaakte naar meer en moest een goed vervolg krijgen tijdens het EK van vorig jaar. Maar de Belgen stelden teleur. In de achtste finale bleken zij nog wel te sterk voor Portugal, maar een ronde later werden zij uit het toernooi geknikkerd door Italië. Voor het WK in Qatar waren de verwachtingen een stuk minder hoog, al stelde Martínez dat hij in Qatar een betere selectie tot zijn beschikking had in Rusland. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd