Lek in Amsterdam nog niet boven: dramatisch Ajax met 2-0 onderuit in oefenduel

3 december 2022, 13:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax kent tot dusver een dramatische voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Het trainingskamp in het Spaanse Marbella werd zaterdagmiddag beëindigd met een 2-0 nederlaag tegen Blackburn Rovers, dat uitkomt in de Engelse Championship. Spits Tyrhys Dolan was verantwoordelijk voor beide treffers aan Engelse zijde.

Ajax moest het zaterdagmiddag stellen zonder de afwezige internationals, die momenteel voor verschillende landen actief zijn op het WK in Qatar. Desondanks had trainer Alfred Schreuder enkele bekende namen tot zijn beschikking en verschenen onder meer Brian Brobbey, Calvin Bassey, Francisco Conceição, Devyne Rensch en de herstelde Maarten Stekelenburg aan de aftrap. Dit leek nog niet het gewenste effect te hebben, want het jonge middenveld van de Amsterdammers werden in het eerste kwartier vooral achteruit gedrukt. Na enkele grote kansen voor Blackburn kwam Ajax echter beter in de wedstrijd, maar zou er voor de rust niet worden gescoord.

Na de theepauze moesten onder meer Brobbey en de centrale verdediger Ahmetcan Kaplan echter plaats maken voor jongere talenten, waarna Ajax in de omschakeling erg kwetsbaard werd. Dit was in de 56e minuut op pijnlijke wijze te zien, toen de 20-jarige Dolan na een diepe bal vrij door kon lopen richting Stekelenburg en simpel binnen schoot. 

Zie ook: Pijnlijk: Ajax knullig op achterstand tegen Engelse tweedeklasser

Hiermee was de gifbeker echter nog niet leeg voor Ajax, want enkele minuten later kreeg Dolan de bal uit het niets aangespeeld door een Amsterdamse verdediger, waarna hij vervolgens simpel afrondde. Ajax kwam deze klap niet meer te boven en een matig slotoffensief leidde tot niets. Ook de ingevallen Lorenzo Lucca kon geen verandering meer brengen in de score, waardoor Ajax op een slechte manier het trainingskamp in Spanje afsluit. Hierdoor neemt de druk op Schreuder verder toe. Het is voor hem dan ook te hopen dat de internationals snel weer aansluiten in Amsterdam, want over iets meer dan een maand wordt de Eredivisie weer hervat, waarna een week later de lastige wedstrijd tegen FC Twente op het programma staat.

Opstelling Ajax:

Stekelenburg (De Graaff, 69); Rensch (Misehouy, 69), Kaplan (Aertssen, 46), Bassey (Vos, 69), Wijndal (Kjaer. 84); Regeer (Hato, 69), Fitz-Jim, Hlynsson (Gooijer, 69); Conceiçao (Giovanni. 84), Rasmussen (Martha, 69); Brobbey (Lucca, 46).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als deze wedstrijd geen bevestiging van het slechte trainerschap van Schreuder is dan weet ik het niet meer. Die man moet weg, hij inspireert de spelers niet. Dan ook nog: Brobbey ongeïnteresseerd en futloos, Wijndal zeer matig, Rensch moet weg, Bassey moet door Bogarde worden gecoacht, de rest daar kan Ajax nog wel wat mee.

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

GDM WEG MET SCHREUDER ANDERS WORD AJAX GEEN KAPIOEN

spuit11
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

bij ons staat het lek langs de lijn , die meloen kan er niks van .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen