Memphis over speelwijze: "Krijgen de opdracht om zo te spelen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 december 2022 – Memphis Depay heeft na de wedstrijd uitleg gegeven over de manier van spelen van het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal krijgt in Nederland veel kritiek, maar trekt zich daar zelf weinig van aan. Memphis bekijkt het juist van de positieve kant.

Memphis over speelwijze: "Krijgen de opdracht om zo te spelen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik heb het gevoel dat het steeds beter gaat", aldus Memphis na de zege op de Verenigde Staten voor de camera van de NOS. "We krijgen af en toe kritiek op de manier van spelen. Maar onze teamspirit is ook een compliment waard. We krijgen de opdracht hoe we moeten spelen en we proberen er dan het beste van te maken. Iedereen is overtuigd dat dit de beste manier is om het WK te winnen. Dus mogen we vandaag ook blij zijn."

Lees ook: Van Gaal zet Oranje op scherp: "We krijgen betere tegenstanders"

Toch ging het tegen Team USA zeker niet zonder slag of stoot voor Oranje, dat uiteindelijk met een 3-1 overwinning van het veld stapte. Nederland speelde vooral op de counter en dat werd niet door iedereen goed ontvangen. "We zetten ze niet gelijk onder druk, zo creëerden we ruimte op het moment dat we de bal wel hadden. Alleen kregen we uiteindelijk toch te weinig druk op de bal. Daarom heeft het veel kracht gekost om druk te zetten."

Denzel Dumfries
Memphis was zelf verantwoordelijk voor de 1-0, maar de hoofdrol was voor Denzel Dumfries. "Denzel speelde een geweldige wedstrijd en was bij alle doelpunten betrokken. Het voelt lekker om weer minuten te maken, maar ook om het net weer te vinden. De eerste helft kwamen we er een paar keer goed uit, al kon dat veel meer. Uit de mooie doelpunten moeten we positiviteit halen. We weten dat het beter kan. Maar al met al hebben we gevochten en gewerkt voor elkaar."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd