Advocaat bij officieus debuut met ADO onderuit tegen oude club

4 december 2022, 15:39

Dick Advocaat heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van ADO Den Haag erop zitten. In de voorbereiding op de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie volgende week oefende de ploeg tegen Sparta, waar Advocaat in 2018 een halfjaar aan het roer stond. De Eredivisieclub, nu getraind door Maurice Steijn, was in dat duel met 0-3 te sterk.

Omdat de selectie van Sparta nog niet helemaal compleet was - enkele vaste krachten hadden nog vakantie vanwege recente interlandverplichtingen - kon Steijn enkele jeugd- en reservespelers (wat langer) aan het werk zien. Bijvoorbeeld Jason Lokilo, die dit seizoen vooral bankzitter is. De Belg begon nu echter in de basis en was al na twee minuten trefzeker. Nadat Mohammed Tahiri de score even later via een strafschop verdubbelde, was het in de slotfase opnieuw Lokilo die ook de 0-3 op het scorebord schoot.

Voor Advocaat was het dus nog geen zeer succesvol debuut, al heeft hij nog een week de tijd om verder te sleutelen aan zijn ploeg. Dan hervat ADO namelijk de competitie, waarin het dit kalenderjaar nog tegen Almere City (uit) en TOP Oss (thuis) speelt. Advocaat nam een week geleden het stokje over van Dirk Kuyt, die vanwege aanhoudende slechte resultaten werd ontslagen. ADO staat op een teleurstellende zeventiende plaats in de Eredivisie.

Sjors Ultee

Ook voor Sjors Ultee stond zondag zijn officieuze debuut bij zijn nieuwe club op het programma. De kersverse SC Cambuur-trainer speelde met 1-1 gelijk tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper Heracles Almelo. Via jeugdspeler Maxwell Rodrigues kwamen de Friezen op 1-0, maar na rust kwam Heracles weer op gelijke hoogte dankzij een goal van Sem Scheperman. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen