Oeps: boot van Dick Advocaat werd in de prak gevaren door Pot

4 december 2022, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat (75) kan door zijn nieuwe job maar niet van zijn pensioen genieten. De ervaren coach stapte in als oefenmeester van ADO Den Haag. Misschien ook wel omdat hij vooral van voetbal en niet van veel andere dingen houdt. Bovendien kan hij momenteel niet meer varen, want zijn boot werd in de prak gevaren door Cor Pot.

Dat doet de Kleine Generaal uit de doeken bij ESPN. "Pot heeft mijn boot in de prak gevaren", glimlachte Advocaat. "Die ligt nu te helen. Het is een klein bootje hoor, je kunt er maar met z'n vijven op." Echt veel op water was de oefenmeester niet te vinden. "Nee, ik ben er weinig mee weggeweest. Ik vond er niet veel aan."

Dat hij toch weer is teruggekeerd in de voetballerij, verbaast Advocaat wel een beetje. "Niemand had dit verwacht, ik ook zelf niet. Maar van mij kun je alles verwachten. Ik heb nu al een aantal keer gezegd dat ik zou stoppen, maar ik kwam daar ook weer op terug", aldus de oefenmeester, bij wie het na het telefoontje uit de hofstad toch weer ging kriebelen.

Lees ook: Advocaat bij officieus debuut met ADO onderuit tegen oude club

''Ik dacht: als ze niet meer bellen, is het ook goed. Maar het vervelende was: ze bleven toch bellen, zowel clubs als landen. Dan vind ik dat toch allemaal wel interessant. Heel vreemd, maar het is zo. Ik mocht alleen niet meer ver weg. Of ADO de enige club was waar ik wilde instappen? Uiteindelijk wel", zei de oefenmeester. ''Ik ga niet ontkennen dat het heel bijzonder is om bij ADO Den Haag terug te keren. Deze kans, bij de club waar ik zoveel herinneringen heb liggen, kon ik echt niet aan mij voorbij laten gaan.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen