'Wegsturen Onana was beslissing Eto'o na gelekte audio-opnames'

6 december 2022, 10:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor voormalig Ajax-doelman André Onana liep het WK in Qatar uit op een grote teleurstelling. De 26-jarige speler van Internazionale mocht starten in het openingsduel tegen Zwitserland (1-0 verlies), maar werd vervolgens uit de selectie van Kameroen verwijderd. Oud-topspits en bondsvoorzitter Samuel Eto'o zou daar een grote rol in hebben gespeeld, werd dinsdag bekend.

In eerste instantie leek het wegsturen van Eto'o het gevolg van een verschil van inzicht met bondscoach Rigobert Song. Die zou liever een 'traditionele' keeper zien dan Onana, die in zijn enige WK-duel opzien baarde met liefst 26 balcontacten buiten zijn eigen zestienmetergebied. Uit audio-opnames die uit de Kameroense kleedkamer gelekt zijn komt echter een ander beeld naar voren.

Op de tapes, die op sociale media rondgaan in het Afrikaanse land, is een discussie te horen waarin Onana zich negatief uitlaat over verdediger Nicolas N'Koulou. Het toeval wil dat N'Koulou familie is van Eto'o, die als voorzitter van de Kameroense voetbalbond vervolgens de verwijdering van Onana erdoor zou hebben gedrukt.

Eto'o komt daarmee opnieuw in negatieve zin in het nieuws. Na de uitschakeling van zijn land in de groepsfase is hij in Qatar achtergebleven omdat hij tevens als ambassadeur van het toernooi fungeert. In die rol raakte hij maandagavond betrokken bij een vechtpartij met een Algerijnse vlogger.

Lees ook: Bizar: Samuel Eto'o valt supporter aan na Brazilië - Zuid-Korea

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RemonAnsoe24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Yes

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen