Noppert vond Oranje niks voor hem: "Volgens mij meende hij dat"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 december 2022 – Sydney van Hooijdonk vindt het geweldig dat Andries Noppert het zo goed doet in het shirt van Oranje. De spits en de doelman spelen samen bij sc Heerenveen en hebben een goede band. Ook in de periode dat Noppert werd opgeroepen voor het Nederlands elftal spraken de ploeggenoten daar regelmatig over.

Noppert vond Oranje niks voor hem: "Volgens mij meende hij dat"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Hij zei toen dat hij niet zou gaan, dat het niks voor hem was. Volgens mij meende hij dat echt", vertelde Van Hooijdonk onlangs in de De Gegenpressing Podcast van BN De Stem. "Hij vroeg zich af wat hij daar moest gaan doen en noemde het een tripje en schoolreisje waar hij bij mocht zijn. Zo sprak hij daar over. Maar een paar maanden later is alles toch wat anders gelopen. Andries is er altijd rustig onder gebleven."

Lees ook: Teamuitje op luxe jacht gaat Noppert iets te ver: "Een beetje over de top"

Noppert had niet verwacht dat hij werd opgenomen in de definitieve selectie, laat staan dat hij zou gaan spelen op het WK. "Ik vroeg hem wel eens of hij dacht dat hij mee zou gaan. Dan zei hij altijd dat het niet zou gebeuren, al was dat ook om alles een beetje in te dekken. Hij had al niet verwacht dat hij mee mocht als er vier keepers mee zouden mogen. Dat hij uiteindelijk zou gaan spelen, dat was in zijn gedachten helemaal niet aan de orde."

Noppert krijgt lof in media
De nuchtere en tegelijkertijd jolige houding van Noppert, werd de afgelopen weken vaak besproken in de Nederlandse media. "Dat is de Noppert die ook altijd meemaak. Hij is zo met alle mensen binnen de club, van de spelers tot de teammanager. Ik denk dat hij in het begin bij Oranje iets rustiger is geweest, omdat je daar toch met grote jongens zit. Maar uiteindelijk komt je ware aard toch altijd naar boven", besluit Van Hooijdonk.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd