Vervanger Ronaldo schiet Portugal ruim langs Zwitserland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 december 2022 – Portugal heeft Zwitserland met een 6-1 nederlaag een ongenadig hard pak slaag gegeven. De eerste vijf Portugese treffers kwamen op het scorebord terwijl Cristiano Ronaldo nog op de bank zat. Uitgerekend zijn vervanger Goncalo Ramos werd de Portugese held van de avond met drie treffers. 

Vervanger Ronaldo schiet Portugal ruim langs Zwitserland

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Helemaal als een verrassing kwam de reservebeurt van Ronaldo niet. De supervedette uitte zijn ongenoegen van zijn wissel tegen Zuid-Korea in woord en gebaar en daar was bondscoach Fernando Santos niet van gediend. Na zijn conflict met Manchester United-trainer Erik ten Hag, waarbij Ronaldo uiteindelijk aan het kortste eind trok, heeft de aanvaller inmiddels dus ook problemen met zijn huidige oefenmeester. Ramos begon nu dus als compagnon van Joao Félix in de Portugese aanvalslinie. 

Waar Ronaldo's eeuwige rivaal Lionel Messi nog steeds bewierookt wordt lijkt de goalgetter zelfs in eigen land niet meer onaantastbaar. Liefst 70% van de Portugese krant A Bola zag Ronaldo op voorhand liever niet starten tegen Zwitserland. Opmerkelijk genoeg zagen zij liever een basisplaats toebedeeld worden aan Rafael Leao. Het werd dus Ramos en uitgerekend de aanvaller van Benfica zette Portugal met een hard schot in de korte bovenhoek op voorsprong. Uit een corner, weggeven door Fabian Schär, kopte good-old Pepe snoeihard de 2-0 tegen de Zwitserse touwen. De vingertoppen van Zwitserland-doelman Yann Sommer voorkwamen de 3-0 van Ramos.

De afwezigheid van Ronaldo deed ook Joäo Félix goed. De speler van Atletico Madrid liet zich veelvuldig zakken en werd zo vaak betrokken bij de Portugese aanvallen. Bij Zwitserland was er weinig speelruimte voor spelverdeler Granit Xhaka, bij zijn club Arsenal toch goed in vorm. Nu werd de lijn naar de middenvelder steeds goed afgedekt en als Xhaka al in balbezit kwam zat er steeds een Portugees, veelal Bernardo Silva, bovenop. Een linie verder bleef Xherdan Shaqiri vrijwel onzichtbaar.

Portugese show
Mocht er bij Zwitserland een beetje hoop bij de thee gezeten hebben, dan was die als snel in de tweede helft vervlogen. Ramos tikte de 3-0 dan toch tussen de benen van Sommer door binnen. Een paar minuten later deed verdediger Raphaël Guerreiro een duit in het doelpunten zakje. Via Manuel Akanji redde Zwitserland de spreekwoordelijke eer.

De Portugese supporters riepen al minuten om Ronaldo toen Ramos het gelijk van zijn trainer nog maar eens onderstreepte door zijn derde treffer van de avond te maken. Onder luid gejuich mocht Ronaldo ruim een kwartier voor tijd zijn opwachting maken. Behalve een afgekeurd doelpunt liet Ronaldo verder niet van zich spreken. Dat deed de vlak voor tijd ingevallen Rafael Leao met het slotakkoord nog wel.

Portugal gaat het nu aanstaande zaterdag opnemen tegen Marokko dat eerder op de avond verrassend Spanje via strafschoppen uitschakelde.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd