Maduro kraakt Ajax: "Dat heeft ze dit seizoen echt punten gekost"

7 december 2022, 09:31

Als assistent van Alex Pastoor bij Almere City zit Hedwiges Maduro in de beginfase van zijn trainersloopbaan. De achttienvoudig international is daarnaast actief als analist en kijkt soms met verbazing naar het spel van zijn oude club Ajax. "Ze kunnen maar één ding."

De voormalige middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kon, vindt dat Ajax wel wat realistischer mag spelen. "Als ik tachtig minuten heb aangevallen en we staan 1-0 voor, dan zakken we gewoon in om de zege over de streep te trekken. Bij Ajax blijven ze dan nog steeds heel naïef aanvallen om de 2-0 te maken. Ze kunnen maar één ding, zijn een one trick pony en dat heeft dit seizoen al echt punten gekost", zegt hij in een interview met Voetbal International.

Hij pleit er dan ook voor dat Alfred Schreuder in zo'n situatie zijn spelers wat meer terug zou dirigeren."Het is niet vies om dan gewoon in te zakken voor de drie punten. Ik zou het mooi vinden als juist Ajax dat zou doen. Verdedigen hoort ook bij het voetbal." Hij snapt dan ook niet dat Frank de Boer in zijn tijd als Ajax-trainer ondanks de goede resultaten regelmatig kritiek kreeg. "In het buitenland vonden ze Frank de Boer een goede trainer omdat hij vier keer kampioen was geworden. Bij Ajax-supporters was er geklaag over het voetbal dat hij speelde."

Niet onder de indruk

Naast zijn werk in Almere schuift Maduro regelmatig aan om als analist op tv zijn mening te geven. Hij geeft Oranje vrijdag een goede kans tegen Argentinië, waar hij bepaald geen hoge pet van op heeft. "Ik ben nog niet heel erg onder de indruk van hen. Ze hebben natuurlijk Messi en dat scheelt veel. Hun verdediging valt heel erg tegen. Organisatorisch zijn ze echt niet zo sterk", analyseert Maduro. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder kan er gewoon niks van ,ik walg echt van deze oetlul

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen