'Feyenoord en PSV grijpen naast Zweeds toptalent Bergvall (16)'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 december 2022 – Feyenoord en PSV hebben naast de komst van een Zweeds toptalent gegrepen. De Zweedse krant Aftonbladet meldt dat Lucas Bergvall (16) kiest voor een langer verblijf in eigen land en zijn huidige club Brommapojkarna zal gaan verruillen voor Djurgårdens.

'Feyenoord en PSV grijpen naast Zweeds toptalent Bergvall (16)'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bergvall is een verdedigende middenvelder. Ondanks zijn jonge leeftijd kwam hij dit seizoen al elf keer in actie voor zijn huidige club, die uitkomt in de Superettan, het tweede niveau in Zweden. In oktober liet hij zijn eerste doelpunt als prof aantekenen tijdens de uitwedstrijd bij Östers IF, die de club met 4-1 verloor. In november kreeg Bergvall voor het eerst een basisplaats toebedeeld in het met 3-1 gewonnen thuisduel tegen Örgryte. Brommapojkarna is als kampioen geëindigd en promoveert daarom volgend seizoen naar de Allsvenskan, het hoogste niveau in Zweden. 

Feyenoord en PSV hadden wel oren naar de komst van Bergvall, maar vissen volgens de Zweedse krant Aftonbladet dus achter het net. Naast de twee Nederlandse topclubs was ook het Deense FC Midtjylland, in de Europa League nog tegenstander van Feyenoord dit seizoen, geïnteresseerd in de jonge middenvelder. Daarnaast zou hij ook op de radar van 'een club uit de City Football Group' hebben gestaan. Tot die groep behoren naast Manchester City ook Europese clubs als het Belgische Lommel, het Franse Troyes en het Spaanse Girona. 

Djurgårdens, de nummer twee van de Allsvenskan, gaat er dus echter met het talent vandoor. De club betaalt volgens Aftonbladet zo'n tien miljoen Zweedse kronen, omgerekend 900 duizend euro, voor de diensten van Bergvall. 


 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd