Schreuder geeft Ajax-talenten de kans in oefenduel met Volendam

7 december 2022, 11:41

In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft oefent Ajax woensdag in Amsterdam tegen FC Volendam, de hekkensluiter in de Eredivisie. Trainer Alfred Schreuder grijpt het duel aan om een aantal talenten aan het werk te zien in de Amsterdamse hoofdmacht. 

De Amsterdammers moeten het nog zonder de meeste WK-gangers stellen tegen de ploeg van Wim Jonk. De Nederlanders zitten nog in het toernooi en nemen het vrijdag in de kwartfinale op tegen Argentinië. Dusan Tadic, Mohammed Kudus en het duo Jorge Sánchez en Edson Álvarez zijn al uitgeschakeld met respectievelijk Servië, Ghana en Mexico. Alleen Sánchez zit bij de selectie voor het duel met Volendam, maar begint op de bank. 

Om die reden krijgt een aantal talenten woensdag de kans van Schreuder om zich te bewijzen. Zo zijn er basisplaatsen voor Kian Fitz-Jim, Youri Regeer, Kristian Hlynsson en Christian Rasmussen. Van dat viertal maakte alleen Regeer reeds zijn debuut in een officiële wedstrijd van het eerste elftal. Dat deed hij vorig seizoen onder Erik ten Hag. Dit seizoen komen alle vier tot nu toe enkel nog in actie voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. 

Daarnaast kan Schreuder tegen Volendam opnieuw beschikken over zomeraanwinst Ahmetcan Kaplan. Hij maakte vier dagen geleden, toen Ajax het in Marbella opnam tegen Blackburn Rovers, zijn langverwachte entree in de basis. In het met 0-2 verloren duel met de ploeg uit het Engelse Championship speelde hij de eerste helft mee. Bij een 0-0 ruststand werd hij afgelost door Olivier Aertssen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen