Virgil kijkt uit naar clash met Messi: "Verdient speciale aandacht"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 december 2022 – Virgil van Dijk heeft erg veel zin in de kraker tussen Nederland en Argentinië. De aanvoerder weet dat dit treffen meer is dan een ontmoeting met Lionel Messi. Van Dijk vindt niet dat Oranje na duels met Senegal, Ecuador, Qatar en de Verenigde Staten nu pas voor de eerste keer getest gaat worden.

Virgil kijkt uit naar clash met Messi: "Verdient speciale aandacht"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Dat is niet erg respectvol richting die landen", tekende het Algemeen Dagblad tijdens de persconferentie op uit de mond van Van Dijk. "Maar het klopt wel dat de Argentijnen een goede ploeg hebben. Met veel spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Maar het is geen Nederland tegen Messi, het is Nederland tegen Argentinië. Ik heb veel respect voor Messi, die net als Cristiano Ronaldo al zo lang tot de allerbesten behoort in het voetbal. Messi verdient ook speciale aandacht, dat is logisch."

Lees ook: Geen afvaardiging naar duel Oranje; ook koningspaar blijft thuis

Ondanks het feit dat Oranje de kwartfinales van het WK heeft bereikt, is er in Nederland veel kritiek op het spel. Ook de verrichtingen van Van Dijk liggen onder een vergrootglas tijdens het WK. "Dat stoort mij niet. Of dat typisch Nederlands is, dat ga ik niet zeggen. Het zit misschien toch wel een beetje in ons, maar ook de spelers vinden dat het nog beter kan en ook moet. Tegen Amerika lieten we het bij vlagen zien. De 1-0 was een fantastisch doelpunt", blikt de captain kort terug.

Argentijnen in de meerderheid
De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië begint vrijdagavond om 20.00 uur in het Lusail Stadion, waar bijna 90.000 mensen in kunnen. Er zullen echter vooral Argentijnen op de tribune zitten in Lusail. Er wordt gesproken over 70.000 Zuid-Amerikanen. "Het gaat een heel ander sfeertje worden", citeerde Voetbal International de centrumverdediger van Liverpool. "Ik denk dat het alleen maar lekker is om in zo'n ambiance te spelen. Een goed sfeertje hopelijk, ik heb er zin in."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd