Van Bommel laat zich uit over Van Gaal en tipt Alderweireld: "Goed nadenken"

8 december 2022, 16:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nog één nachtje slapen en dan hoopt het Nederlands elftal een goed vervolg te geven aan zijn WK-droom. Wil de ploeg van Louis van Gaal uitzicht blijven houden op het wereldkampioenschap, dan moet er vrijdagavond worden gewonnen van Argentinië. Een overwinning op Lionel Messi en co betekent dat Nederland nog wat langer kan genieten van de persconferenties van de bondscoach. Volgens Mark van Bommel is Van Gaal 'geen haar veranderd'.

Met Van Gaal is het nooit saai. Heeft de bondscoach van het Nederlands elftal het niet aan de stok met een journalist, dan haalt hij wel een grapje uit met een van zijn spelers. Ook op de persconferentie in aanloop naar de kraker tegen Argentinië was het raak. De keuzeheer van Oranje kreeg een vraag over Angel di María, die Van Gaal 'de slechtste trainer' in zijn loopbaan noemde. Van Gaal reageerde door te wijzen naar Memphis Depay. Ook de huidige vedette van Oranje kon ooit nauwelijks door één deur met Van Gaal. De bondscoach zei vervolgens dat hij Memphis inmiddels 'op de mond zoent'. De aanvaller was maar wat blij dat Van Gaal dat uiteindelijk toch niet deed.

Bekijk ook: Hilarisch: Van Gaal zoent Memphis 'nu op de mond'

Wereldkampioen

Maar Van Gaal is er in Qatar toch écht om het WK te winnen. Dat heeft hij meermaals uitgesproken. En dat verbaast Van Bommel niet. "Zo is hij wel. Ik ken hem van bij Bayern München en Oranje, hij is geen haar veranderd", vertelt Van Bommel in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het is een spelletje waarvan iedereen denkt: doet hij het bewust of niet? In ieder geval zet hij zijn spelers op die manier uit de wind. Want van wat ik links en rechts meekrijg, is er in Nederland wel wat kritiek op de manier waarop Oranje voetbalt."

Van Bommel zelf richt zich vooral op Antwerp FC. De oud-trainer van onder meer PSV staat sinds afgelopen zomer aan het roer bij de club uit Antwerpen, die hyperambitieus is. Dat bleek ook wel uit de verrichtingen op de zomerse transfermarkt. Zo haalde Antwerp FC onder meer Vincent Janssen terug naar Europa. De aanvaller maakte vlak voor zijn komst naar België zijn rentree in het Nederlands elftal en speelde zich vervolgens in de WK-selectie. "Als trainer van Antwerp hoop ik dat Vincent zo snel mogelijk weer op de Bosuil staat. Maar mijn Oranje-hart zegt: laat hem maar zo ver mogelijk geraken", aldus Van Bommel.

Alderweireld

Waar Oranje en Janssen vrijdagavond een poging gaan doen om de halve finales te bereiken, daar is België al een week niet meer van de partij in Qatar. De Rode Duivels moesten hun laatste groepsduel met Kroatië winnend afsluiten voor een plek in de volgende ronde, maar kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De vroegtijdige exit in Qatar lijkt het definitieve einde van de 'gouden generatie'. Eden Hazard zette al een streep onder zijn interlandloopbaan. Wat gaat Toby Alderweireld doen? "Ik zou daar goed over nadenken. Na zo'n uitschakeling moet hij niets overhaast beslissen", zegt Van Bommel, die Alderweireld naar Antwerpen haalde. "Er is nog tijd. Als Toby dit niveau blijft halen, kan hij nog mee. Al ligt die beslissing ook bij de nieuwe bondscoach natuurlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen