Oranje rekent af met Argentinië en Messi: vier redenen waarom

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 december 2022 – De dag van de eerste kwartfinales is aangebroken. De ontmoeting tussen Kroatië en Brazilië belooft weliswaar veel goeds, maar onze ogen zijn natuurlijk vooral gericht op Nederland-Argentinië. Voor het Nederlands elftal de uitgelezen mogelijkheid om zich te revancheren voor de nederlaag na strafschoppen tijdens het WK van 2014 in Brazilië. De Argentijnen zijn door de aanwezigheid van Lionel Messi de lichte favoriet voor de winst, maar er zijn genoeg redenen te bedenken waarom Oranje de halve finale gaat halen. FCUpdate.nl zet er vier op een rijtje.

Oranje rekent af met Argentinië en Messi: vier redenen waarom

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Gaal weet niet wat verliezen is
Toen Frank de Boer anderhalf jaar geleden na een zeer teleurstellend verlopen EK op straat werd gezet door de KNVB, was er eigenlijk maar één geschikte kandidaat om hem op te volgen. En dat was Louis van Gaal. De oud-trainer van onder meer Ajax, AZ en Bayern München zat op dat moment al een tijdje zonder werk en had dus wel oor naar een hereniging met Oranje. Van Gaal was begin deze eeuw en tussen 2012 en 2014 immers ook al bondscoach. Zijn derde periode bij het Nederlands elftal begon hij met een duidelijke opdracht: plaatsing voor het WK in Qatar. En dat lukte. Oranje speelde weliswaar gelijk tegen Noorwegen en Montenegro, maar het ticket naar Qatar kon na de 2-0 overwinning op Noorwegen in Rotterdam alsnog worden geboekt. Van Gaal switchte vervolgens van systeem en dat heeft vooralsnog succesvol uitgepakt. Na negentien wedstrijden zijn Oranje en Van Gaal immers nog altijd ongeslagen.

Van Gaal weet hoe je Messi moet afstoppen
Zoals hierboven al geschreven kan Oranje vanavond revanche nemen voor de pijnlijke uitschakeling van ruim acht jaar geleden in Brazilië. Toen hielden Nederland en Argentinië elkaar 120 minuten in bedwang, maar namen de Zuid-Amerikanen de strafschoppen wat beter. Daardoor plaatsten zij zich voor de finale, die overigens wel werd verloren (Duitsland won met 1-0). Acht jaar later hoopt het Nederlands elftal het beter te doen en Van Gaal heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg dat kan. Dan kan het haast niet anders dat Van Gaal wederom dé manier weet om Messi uit te schakelen. Tijdens de halve finale in Brazilië kon de superster al amper zijn stempel drukken. Pakt Van Gaal het gewoon hetzelfde aan als acht jaar terug? 'Hij weet al acht jaar hoe je Messi uit de wedstrijd speelt', schreef het Algemeen Dagblad niet voor niks. 

Lees ook: 'Van Gaal weet al acht jaar hoe je Messi uit de wedstrijd speelt'

Argentinië valt (vooralsnog) tegen
Brazilië, Frankrijk én Argentinië werden in aanloop naar het WK in Qatar bestempeld als dé grote favorieten voor de eindzege. Waar Brazilië en Frankrijk zich bijna moeiteloos hebben verzekerd van een plekje bij de laatste acht, daar heeft Argentinië nog niet echt kunnen overtuigen. Plaatsing voor de achtste finales bleek voor de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni al een flinke klus. Er werd verrassend verloren van Saoedi-Arabië, tegen Mexico maakte een flits van Messi het verschil en van Polen werd pas in de tweede helft afstand genomen. Ook tijdens het achtste finaleduel met Australië ging het niet van een leien dakje. Er moest zelfs een wereldredding van doelman Emiliano Martínez in de slotseconden aan te pas komen om een verlenging te voorkomen...

De gouden pik van de bondscoach

Na de 2-0 overwinning op Chili tijdens het WK van 2014 in Brazilië zei Arjen Robben iets opmerkelijks. "Misschien heeft de bondscoach een gouden pik", doelde Robben op de wissels van Van Gaal. Leroy Fer en Memphis Depay, die in de tweede helft als invaller hun opwachting maakten, namen immers de treffers voor hun rekening. In de kwartfinale van datzelfde toernooi tegen Costa Rica baarde Van Gaal opzien door Jasper Cillessen vlak voor de strafschoppenreeks te vervangen door Tim Krul. Oók die wissel pakte geweldig uit, want Krul hield twee pingels tegen en Nederland ging door naar de halve finale.

Acht jaar later lijkt de gouden pik weer aanwezig. Ga maar na: Van Gaal voorspelde dat Oranje Qatar zou loten, Sadio Mané viel geblesseerd uit bij Senegal, het Nederlands elftal ontsnapte tegen Ecuador aan een nederlaag en Andries Noppert blijkt een keeper van wereldklasse. Wat kan er met Van Gaal aan het roer nog misgaan?

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd