Humor: Neymar hard aangepakt en maakt daarna openingsgoal

9 december 2022, 18:18

Neymar (30) raakte dit WK in Qatar geblesseerd in de eerste wedstrijd. De Braziliaanse aanvaller is weliswaar volledig fit, maar in het duel met Kroatië werden er na de negentig minuten vraagtekens gesteld bij de fitheid van de aanvaller in de kwartfinale. Die snoerde vervolgens de monden van de critici door het openingsdoelpunt te maken. 

"Neymar valt tegen. Ik heb het gevoel dat hij niet helemaal fit is", begon Karim El Ahmadi zijn verhaal bij de NOS na de reguliere speeltijd. "Hij is veel aan het wandelen. Niet veel acties van hem gezien, weinig snelheid in het spel. Of hij heeft er niet zo veel zin in vandaag", glimlachte El Ahmadi over de sterspeler van Paris Saint-Germain.

El Ahmadi had Neymar misschien wel gewisseld voor de verlening aanbrak. "Ik had Vinicius laten staan, maar ja. Neymar heeft het al bewezen. Anderzijds kan hij het in een split second ook het verschil maken, maar tot dusver vind ik hem flink tegenvallen. En bij balverlies heb je natuurlijk niets aan Neymar", aldus de voormalig middenvelder, die daarmee wel een voorspellende gave leek te hebben gezien het doelpunt later.

Lees ook: Waarom de verlenging tegen Brazilië in het voordeel van Kroatië is

Niet alleen Neymar viel tegen bij El Ahmadi, heel Brazilië maakt nog geen grootse indruk. "Ik vind Brazilië tegenvallen om eerlijk te zijn. Kroatië kan niet veel doen omdat ze geen goede spits hebben. Maar op het middenveld en achterin zijn ze heer en meester: ze controleren het hele spel vandaag", aldus de oud-Feyenoorder, die wel zag dat de Braziliaan het openingsdoelpunt maakte aan het einde van de eerste verlenging en daarmee op gelijke hoogte kwam met Pélé als topscorer allertijden van Brazilië. Twitter ging los na de treffer van de Braziliaan. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen