Van Dijk eiste eerste penalty op: "Alles ging erin, tot vanavond"

9 december 2022, 23:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Virgil van Dijk kon zijn ploeg vrijdagavond als aanvoerder niet aan een plek in de halve finale helpen. De verdediger nam zijn verantwoordelijkheid en nam de eerste penalty van de strafschoppenreeks voor zijn rekening, maar kon deze niet benutten. 

"We hebben er heel veel op getraind en alles ging erin, tot vanavond", vertelde een aangeslagen Van Dijk na de wedstrijd voor de camera van de NOS. "Dan baal je enorm. Dit doet heel veel pijn. Vooral omdat het een wedstrijd was waar alles in zat. De jongens hebben een geweldige spirit laten zien. Wout was heel belangrijk, maar over het algemeen heeft iedereen gestreden."

De complimenten dat hij als aanvoerder wel zijn verantwoordelijkheid nam om de eerste penalty op te eisen, wilde Van Dijk niet in ontvangst nemen. Wat er mis ging? "Dat heeft met van alles en nog wat te maken. Hij was wel hard, maar had misschien iets meer in de hoek gekund. Helaas gebeuren deze dingen in het voetbal. Dat wordt weer oefenen geblazen. En dat ga ik ook doen."

Voor een rationele terugblik op het toernooi was het nog wat vroeg, maar Van Dijk ging wel kort in op de vraag of de laatste acht van dit WK is waar Oranje thuishoort. Zelf vond de aanvoerder zeker dat de ploeg verder had kunnen komen. "We hadden veel geloof dat het vanavond zou gebeuren. Dit is een speciale groep. Maar helaas is het niet gebeurd. Ik ben verdrietig, teleurgesteld, alles. Dit doet pijn."

Lees ook: Oranje op Rapport: wisselende beoordelingen na uitschakeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen