Oranje afgemaakt: "Nog nooit zo slecht gespeeld op een WK"

11 december 2022, 11:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Huub Stevens is keihard in zijn oordeel over het Nederlands elftal. De oud-coach zag Oranje vrijdagavond in de kwartfinale van het WK voetbal sneuvelen, nadat Argentinië te sterk was na strafschoppen. Volgens Stevens is beterschap snel noodzakelijk onder de niuewe bondscoach Ronald Koeman.

"Ik heb niet van het spel genoten", valt Stevens in gesprek met Voetbal International met de deur in huis. "Ik heb Oranje eigenlijk nog nooit zo slecht zien voetballen op een wereldkampioenschap als nu. Ik snap dat je als bondscoach zo ver mogelijk wil komen en dat je een bepaalde tactiek kiest die on-Nederlands is, maar de uitvoering in balbezit was echt slecht."

Stevens legt de pijnpunten naadloos bloot. "Heel onzorgvuldig in de passing en in de aannames. We zijn uitgeschakeld met een Duitse manier van spelen terwijl de Duitsers eruit gingen terwijl ze Nederlandser speelden dan wij. Ik heb maar één Oranje-goal gezien die voortkwam uit goed combinatievoetbal van achteruit. Dat is echt te weinig."

Jan Poortvliet kan zich vinden in de woorden van Stevens en is kritisch op de beslissingen van bondscoach Louis van Gaal. "Ik kan me niet voorstellen dat veel spelers van Oranje plezier hebben beleefd aan dit toernooi. Ze hebben iets moeten doen wat ze helemaal niet leuk vinden en niet nodig hebben. Eigenlijk is door het systeem al het lucht uit hun voetballeven gehaald."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcelTeunissen02
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was 95% niet om aan te zien. Als het een ander land was geweest, had ik al na 10 minuten de tv uitgezet. Campingvoetbal. Jaren van matige kwaliteit.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom het in 2014 wel goed uitpakte kwam doordat er meer ervaring in het team was

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Robben ,vpersie of bergwijn depay Het lijkt me duidelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen