Van Dijk komt van ver: "Een simpele pass- en trapoefening deed hij al niet goed"

12 december 2022, 22:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Virgil van Dijk is een van de beste verdedigers van het moment, maar zijn carrière kwam pas relatief laat van de grond. Danny Post had nooit verwacht dat de 31-jarige Van Dijk zou uitgroeien tot wereldster.

Post kent Van Dijk van hun gezamenlijke tijd bij FC Groningen. "Op de training deden we weleens een simpele pass- en trapoefening en dat deed hij niet heel erg goed", vertelt de speler van Almere City bij de WK-liveshow van FC Afkicken. "Ik had nooit gedacht dat Van Dijk een van de beste verdedigers van de wereld kon worden. Ik vind het heel bijzonder hoe goed hij nu is."

Volgens Post brak Van Dijk door bij Groningen toen hij in de finale van de play-offs om Europees voetbal twee keer scoorde tegen ADO Den Haag. In het daaropvolgende seizoen ging de verdediger steeds meer spelen. "Dat heeft hem denk ik zo veel zelfvertrouwen en kracht gegeven", stelt Post, die zelf nooit doorbrak bij Groningen.

Van Dijk maakte op zijn 24ste zijn debuut in het Nederlands elftal en maakte onlangs op het WK zijn eerste minuten op een mondiale eindronde. Het was eigenlijk de bedoeling dat Van Dijk anderhalf jaar geleden op het EK zou debuteren op een groot toernooi, maar toen gooide een zware knieblessure roet in het eten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen