Geen WK-titel, maar ook geen rechtsvervolging voor Neymar

13 december 2022, 17:35

Het mag dan een tijdje geleden zijn dat Neymar van Santos naar Barcelona ging, maar de Braziliaan is nu pas definitief ontslagen van rechtsvervolging in een fraudezaak over de transfer. De Spaanse rechtbank heeft dit beslist nadat de aanklagers hun beschuldigingen hadden ingetrokken.

Een Braziliaanse investeringsmaatschappij had op het moment van de transfer veertig procent van de transferrechten van Neymar in het bezit. De maatschappij beweerde sinds 2013 dat er gefraudeerd zou zijn met de transfersom van officieel 88 miljoen euro.

Lees ook: Neymar is 'op' na uitschakeling op WK: 'Deze groep verdiende het'

Neymar was niet zelf betrokken bij de transferonderhandelingen, daar is de aanklager nu ook van overtuigd. "Mijn vader deed dat altijd en nu nog steeds. Ik onderteken alles waarvan hij zegt dat ik dat moet doen", vertelde de aanvaller van Paris Saint Germain. Naast Neymar waren ook zijn ouders, hun bedrijf N&N en Barcelona's oud-voorzitters Sandro Rosell en Josep Maria Bartomeu aangeklaagd. Die beschuldigingen zijn inmiddels ook van tafel.

Na de WK-uitschakeling vorige week van Brazilië hakte er in voor Neymar en zijn teamgenoten, maar deze berichten uit de rechtbank zullen de vleugelflitser goed doen. 'Ik ben psychisch helemaal kapot', laat de aanvoerder weten via Instagram. 'Deze nederlaag doet me enorm veel pijn. Ik was tien minuten verlamd en kon niet meer stoppen met huilen. Dit zal helaas nog heel lang pijn doen.' 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen