Feyenoord wint oefenduel met dank aan kandidaat-huurling

13 december 2022, 19:35

Tijdens het trainingskamp in Portugal heeft Feyenoord een oefenwedstrijd tegen het Franse RC Strasbourg met 1-0 gewonnen. Mohamed Taabouni werd met een rake vrije trap in de tweede helft de matchwinner voor de ploeg van Arne Slot. 

Feyenoord miste tegen de nummer 19 van de Ligue 1 een aantal vaste krachten. Zo is Justin Bijlow net terug van het WK in Qatar en ontbrak Gernot Trauner wegens ziekte. Het leidde tot basisplaatsen voor tweede doelman Olfir Marciano en een aantal jonge talenten als Leo Sauer en Dermane Karim. Ezequiel Bullaude kreeg de kans op het middenveld. 

Marciano onderscheidde zich in de eerste helft door redding te brengen toen Ludovic Ajorque voor hem opdook. Hij maakte daarmee de eerste grote kans van de wedstrijd onschadelijk. Feyenoord was duidelijk zoekende in het eerste bedrijf, want ondanks het vele balbezit tegen de Fransen slaagde het er nauwelijks in om in de zestien te komen. David Hancko kwam wel dichtbij een treffer, maar zijn kopbal uit een hoekschop werd met moeite naast het doel gewerkt. 

Halverwege wisselde Slot zijn complete elftal. Onder meer Taabouni kwam zo binnen de lijnen. Enkele weken geleden gaf hij nog aan wegens de weinige speelminuten die hij in de eerste seizoenshelft kreeg te willen worden verhuurd om weer wekelijks aan spelen toe te kunnen komen. Met twintig minuten te spelen groeide hij echter uit tot matchwinner door een vrije trap laag langs de Franse muur te schieten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen