Berlusconi beloofde Monza-selectie 'bus vol hoeren' in kleedkamer

14 december 2022, 18:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is weer eens in opspraak geraakt. De voormalige voorzitter van AC Milan is tegenwoordig eigenaar van AC Monza, dat dit seizoen voor het eerst actief is op het hoogste niveau. In een filmpje dat woensdag opdook op sociale media doet de inmiddels 86-jarige Berlusconi een bijzondere belofte aan de spelers van zijn club. 

Op de beelden, die afgelopen dinsdag zouden zijn gemaakt, kijkt Berlusconi terug op een belofte die hij de spelers van Monza voorafgaand aan het seizoen deed. "Nu spelen jullie tegen AC Milan en Juventus", hield Berlusconi de spelersgroep voor. "Als jullie van één van de topteams weten te winnen zorg ik voor een bus vol hoeren in de kleedkamer." In september won de club inderdaad van Juventus, maar of Berlusconi zich aan zijn woord heeft gehouden is niet bekend. 

Het is bepaald niet de eerste keer dat Berlusconi controversiële uitspraken doet of zich inlaat met prostitutie. In 2015 moest hij zich tegenover de rechter verantwoorden omdat hij tijdens zogeheten 'bunga bunga' feestjes seks zou hebben gehad met een minderjarige sekswerker. Hij werd echter niet veroordeeld omdat hij niet zou hebben kunnen weten dat het meisje minderjarig was in de ogen van de rechtbank. 

De woensdag opgedoken video leidde direct tot een boze reactie vanuit de Italiaanse politiek. Daniela Sbrollini, die namens de oppositiepartij Italia Viva zitting heeft in de Senaat, noemde de uitspraken van Berlusconi "zijn gebruikelijke vrouwonvriendelijke taalgebruik." Sbrollini meldde verder dat ze "sprakeloos was van zoveel slechte smaak." 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen