Meevaller voor Marokko: Kroatië mist uitblinker in troostfinale

17 december 2022, 13:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na het mislopen van de WK-finale maken Marokko en Kroatië zich op voor de troostfinale om plaats drie. De Kroaten zullen het echter moeten zien te stellen zonder een sterkhouder die in de eerdere duels op het toernooi in Qatar nog grote indruk wist te maken. 

Het gaat om rechtsback Josip Juranovic (27). De verdediger, die onder contract staat bij Celtic, speelde de volledige 90 minuten in de halve finale tegen Argentinië maar hield aan het duel een kuitblessure over die hem een dag of tien aan de kant houdt. Dat schrijft de Italiaanse journalist Fabrizio Romano op Twitter. 

 

Juranovic behoorde op het toernooi tot de uitblinkers bij Kroatië, dat vier jaar na de verrassende finaleplaats op het WK in Rusland opnieuw tot de laatste vier wist door te dringen. De kans is groot dat hij Celtic door zijn goede spel op het toernooi op korte termijn achter zich gaat laten voor een mooie stap omhoog. Zo worden onder meer AS Roma, FC Barcelona en Atlético Madrid als mogelijke bestemmingen genoemd voor de back. 

Ook de Marokkaanse ploeg kwam overigens niet ongeschonden uit de halve finale, waarin het woensdag verloor van Frankrijk. Vooral in de defensie kent bondscoach Walid Ragragui een aantal zorgenkindjes. Roman Saïss en Noussair Mazraoui vielen tegen de regerend wereldkampioen geblesseerd uit, terwijl Nayef Aguerd vlak voor het beginsignaal nog uit de basiself verdween. 

Lees ook: Buitenspel: alle blessures en schorsingen van het WK in Qatar

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen