Dilrosun ziet kansen op Oranje-rentree groeien met komst Koeman

16 december 2022, 14:02

Javairô Dilrosun hoopte zich afgelopen zomer met zijn overstap naar Feyenoord in de kijker te kunnen spelen voor het WK. Tevergeefs, want de aanvaller kwam niet in aanmerking voor selectie van bondscoach Louis van Gaal. Onder diens opvolger Ronald Koeman zou de éénmalig international wel eens meer geluk kunnen hebben.

Zijn enige interland speelde Dilrosun namelijk in november 2018 tegen Duitsland (2-2), tijdens Koemans vorige termijn als bondscoach. "Hij heeft me laten debuteren, dan heb je sowieso een band", stelde Dilrosun in gesprek met ESPN. "Maar het ligt aan mij. Als ik doe wat ik denk dat ik kan doen in de tweede seizoenshelft, dan maak ik vanzelf kans. Het is nu gewoon aan mij om goed te presteren bij Feyenoord. Dan komt de rest vanzelf wel."

Sowieso is het mooi om opgeroepen te worden, maar voor Dilrosun zou een rentree bij Oranje ook revanche betekenen. Zijn enige interland was namelijk geen groot succes. "Dat was heel pijnlijk. Ik kwam erin met een goed gevoel, maar moest er na twintig minuten al geblesseerd af. Dat was een drama, maar ik kijk nu vooruit. Ik wil niet meer terugkijken."

4-3-3

Het afgelopen jaar sprak Van Gaal vaak over het gebrek aan goede buitenspelers in Nederland, waardoor 4-3-3 spelen geen succes zou worden. Of Dilrosun die rol onder Koeman wel op zich kan gaan nemen? "Zoals ik zei: het ligt aan mij. En aan alle andere spelers. Maar uiteindelijk is het aan de coach wie hij meeneemt en hoe hij speelt."

Wel denkt Dilrosun dat Oranje zeker kan terugvallen op het 4-3-3-systeem. "Frankrijk speelt ook 4-3-3 en doet het uitstekend. Ik denk dat die formatie gewoon nog goed in het huidige voetbal past en dat buitenspelers ook nog gewoon van deze tijd zijn. Ik denk dat dat gewoon nog kan werken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen