Feyenoord slikt pijnlijke nederlaag: Franse nummer drie te sterk

16 december 2022, 17:25

Feyenoord heeft de eerste nederlaag van de voorbereiding geïncasseerd. De Rotterdamse ploeg van coach Arne Slot ging tegen de Franse nummer drie Stade Rennes met 2-1 onderuit. Feyenoord gaf in de slotfase van de wedstrijd een gelijkspel uit handen.

Matthis Abline maakte in de 78ste minuut namelijk vanaf elf meter de winnende treffer. De Rotterdammers begonnen dramatisch aan de oefenwedstrijd in Portugal, waar de topclub deze week op trainingskamp is. Arnaud Kalimuendo opende al na zes minuten spelen de score. Lang kon Stade Rennes echter niet genieten van die voorsprong. Na dertien minuten tekende Orkun Kökcü namelijk voor de gelijkmaker. De aanvoerder kreeg de bal vanaf links aangespeeld en schoot hard en laag raak.

Feyenoord begon het oefenduel met voornamelijk spelers die in de eerste seizoenshelft basisspeler waren. Van de vaste namen ontbraken alleen Sebastian Szymanski, Justin Bijlow en Gernot Trauner. Zij sluiten vanwege interlandverplichtingen later aan. Trauner kampte de laatste weken met lichte klachten, maar heeft de training reeds hervat.

De koploper van de Eredivisie begon de voorbereiding op de tweede seizoenshelft vorige week met een 2-0 zege op het Belgische KV Oostende. Midweeks werd Strasbourg met 0-1 verslagen.