Argentinië kruipt in underdog-rol: "Toen hebben we ook gewonnen"

17 december 2022, 19:42

Argentinië en Frankrijk strijden zondagmiddag om de wereldtitel. Waar Argentinië zich van de week vrij eenvoudig ten koste van Kroatië plaatste voor de finale van het WK in Qatar, daar kon Frankrijk tegen Marokko pas diep in de tweede helft het verschil maken. Doelman Emiliano Martínez van de Argentijnen bestempelt de Fransen desondanks als favoriet voor de kraker. 

"We zijn de underdog tegen Frankrijk en dat bevalt ons", zei Martínez op een persconferentie in aanloop naar de kraker tussen Argentinië en Les Bleus. "We voelen ons daar niet slechter door. We voelen ons nooit superieur maar ook nooit minderwaardig." De doelman noemt de eindwinst van de Copa América in 2021 als voorbeeld. De Argentijnen waren in de finale te sterk voor Brazilië, dat vooraf werd gezien als de grote favoriet. "Met de finale van de Copa América in Maracana vorig jaar waren we ook de underdog tegen Brazilië. Toen hebben we ook gewonnen."

Argentinië staat dus voor de tweede finale in anderhalf jaar tijd. Bondscoach Lionel Scaloni beseft het nog niet helemaal. "Ik voel me als in een droom als bondscoach van Argentinië. Ik heb kritiek gekregen na mijn aanstelling wegens mijn gebrek aan ervaring. Ik vond dat normaal want ik had ook geen ervaring. Ik besef dat er twijfels waren. Weet je, in Argentinië is voetbal meer dan een sport. Maar ik kan de druk aan. Deze druk heb ik graag, op de vooravond van een WK-finale. Ik wil nu al iedereen bedanken. Iedereen voelt zich deel van dit succes, ze hebben allemaal bijdragen. Niet het feit dat we in de finale staan maakt me het meest blij, maar dat iedereen zich goed voelt in zijn rol. Ook de invallers. Zij gaan mee de geschiedenis in."

Lees ook: Argentinië heeft een plan: "Weten waar we ze pijn kunnen doen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen