Slot over spitsenstrijd: "Dat zeiden ze niet voor niets bij Ajax"

17 december 2022, 20:45

Feyenoord hervat de competitie in januari als koploper, maar wie staat er op 8 januari in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht in de punt van de aanval? Zowel Danilo als Santiago Giménez kreeg in de eerste seizoenshelft de kans zich te onderscheiden, maar Arne Slot lijkt er nog steeds niet uit te zijn. Volgens de oefenmeester van de Rotterdammers kunnen beide spitsen zich nog volop verbeteren.

Giménez maakte afgelopen zomer de overstap van CD Cruz Azul naar Feyenoord. Waar de Mexicaan in eigen land aan de lopende band scoorde, daar lukte hem dat in de Eredivisie pas twee keer. In de Europa League was Giménez met vier doelpunten in zes wedstrijden een stuk beter op dreef. "Ik denk dat Santi de eerste seizoenshelft heeft aangetoond dat hij als invaller veel impact voor ons kan hebben, hij is een echte doelpuntenmaker", zegt Slot in gesprek met Voetbal International. Giménez maakte als invaller de winnende in de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma, waardoor Feyenoord zich als groepswinnaar plaatste voor de achtste finales van de Europa League.

Om de stap naar basisklant te maken, heeft Giménez nog wel een weg te gaan. "Zijn grote verbeterpunt zit in het maken van meters, het continu aanstaan, verdedigend én aanvallend. Daar is voor hem nog steeds een behoorlijke stap te maken, los daarvan heb ik ook het idee dat het voor hem nóg duidelijker moet worden wat we precies van hem verwachten in balbezit. Daarom heb ik daar op de training nu ook veel aandacht aan besteed", vertelt Slot. Volgens de trainer kan Danilo op dat gebied eveneens nog stappen zetten. "Ook Danilo kan in het herkennen van bepaalde momenten nog wel verbetering boeken. Dat geldt ook voor hoe het team de spits – Santi of Danilo – gebruikt in het aanvalsspel."

Lees ook: Slot gaat met Feyenoord voor de titel: "Staan er niet voor niets"

In de eerste seizoenshelft was Danilo de eerste spits van Feyenoord. De Braziliaan, die afgelopen zomer de pikante overstap maakte van Ajax naar De Kuip, was in vijftien van de twintig wedstrijden basisspeler. "Santi is nog meer dan Danilo een échte voorzetspits. Danilo is ook goed in het afwerken, ze zeiden bij Ajax niet voor niets dat hij daar in dat opzicht de beste in was. Het zijn dus allebei spitsen die goed met kansen omgaan, maar het verschil zit hem wel in het loopvermogen", stelt Slot, die zegt dat Giménez 'wat meer kracht en power' heeft. "Daardoor kan hij wat meer een aanspeelpunt zijn. Danilo speelt vanuit de beweging, zakt soms uit naar het middenveld. Het team zal zich moeten aanpassen op wie er speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gimenez heeft wat mij betreft nog niet echt de kans gehad. Elke keer na een helft gewisseld. En als ‘voorzetspits’ krijgt hij ook niet veel aanvoer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen