FC Twente trotse gast bij 'perfect' afscheid clublegende Bryan Ruiz

18 december 2022, 08:40   Bijgewerkt: 18 december 2022, 08:54

De loopbaan van Bryan Ruiz (37) zit erop. Zaterdag zwaaide de stijlvolle middenvelder af in een afscheidsduel tussen het Costa Ricaanse Alajuelense en zijn oude club FC Twente. Het werd een heerlijke wedstrijd voor Ruiz, die sprak van 'een perfecte avond'. 

Ruiz droeg in het duel dat in zijn thuisland Costa Rica werd afgewerkt het shirt van FC Twente. Al binnen twee minuten was het raak en opende hij de score voor de club waarmee hij in 2010 de Nederlandse landstitel binnensleepte. "Het was geweldig dat ik al binnen twee minuten scoorde. Daarnaast wil ik alle Twente-spelers bedanken voor het juichen. Het gaf een geweldig gevoel toen ik alle spelers vanaf de bank naar me toe zag komen", zei Ruiz na afloop tegen RTV Oost.

FC Twente liep via een treffer van Manfred Ugalde uit naar een 2-0 voorsprong in het duel, waarbij Ruiz met een knappe assist met zijn hak opnieuw een hoofdrol speelde. Toch eindigde het duel in een gelijkspel. De gelijkmaker kwam óók op naam van Ruiz, maar dan de volgende generatie. Zijn 15-jarige zoon Mathias bracht namelijk de stand weer in evenwicht.

Het betekende een emotioneel einde van de lange loopbaan van Ruiz, die na zijn Twentse periode onder meer nog uitkwam voor Fulham, PSV en Sporting CP. Twee jaar geleden keerde hij na twee seizoenen bij het Braziliaanse Santos terug bij Alajuelense in zijn vaderland, waar hij zijn loopbaan ook was begonnen. "Ik voel veel dingen. Natuurlijk ben ik een beetje verdrietig dat mijn voetballoopbaan nu eindigt, maar ik ben ook erg blij omdat ik weet dat het de juiste tijd is om te stoppen. Dit was een prachtig einde", besloot Ruiz. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen