Southgate en Engeland nog niet op elkaar uitgekeken: coach blijft

18 december 2022, 11:50

Na het WK in Qatar namen tot nu toe elf van de 32 deelnemende landen afscheid van hun bondscoach. Gareth Southgate, die met Engeland in de kwartfinale sneuvelde tegen finalist Frankrijk, blijft echter gewoon in functie. Het contract van de trainer loopt door tot eind 2024.

Dat heeft de Engelse voetbalbond FA zondag bevestigd. Eerder op de dag werd in Engelse media al volop gespeculeerd dat de 52-jarige trainer langer door zou willen als keuzeheer van de Three Lions. Ook de voetbalbond ziet een langer verblijf dus zitten. 

Southgate trad in 2016 aan bij de Engelse ploeg. Hij was de opvolger van Sam Allardyce, die na slechts één wedstrijd werd ontslagen toen een video van undercover-journalisten van The Daily Telegraph opdook waarin hij zich onder meer denigrerend uitliet over de FA en zijn voorganger Roy Hodgson. Bovendien was Allardyce bereid om voor een bedrag van 400.000 pond uit te leggen hoe de regels van de FA voor het aantrekken van spelers zouden kunnen worden omzeild. 

Tot zijn aanstelling als bondscoach had Southgate de Onder-21 van Engeland onder zijn hoede. Als clubtrainer werkte hij daarvoor drie jaar bij Middlesbrough, waar hij in 2006 zijn loopbaan als speler afsloot. Onder Soutghate reikte Engeland op het WK van 2018 tot de halve finale, waarin het verloor van Kroatië. De wedstrijd om de derde plaats werd vervolgens ook verloren tegen België. In 2021 haalde Southgate bovendien de EK-finale op Wembley met zijn ploeg. Daarin was Italië te sterk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen